Νέα Mercedes S-Class με έως και 621 ίππους

Η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της S-Class η οποία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη, αυτές τις ημέρες. Η ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας έχει να επιδείξει περιορισμένες αισθητικές αλλαγές και νέες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος της ανανεωμένης S-Class είναι ανασχεδιασμένο, με νέα LED φώτα, νέα γρίλια και νέα μάσκα, ενώ έχει να επιδείξει και νέα σχέδια ζαντών 20 ιντσών.

Κάτω από το θηριώδες καπό της ανανεωμένης Mercedes S-Class συναντάμε αναθεωρημένα μοτέρ, αρχής γενομένης από το 3.0 λτ. V6 των 362 ίππων, ενώ έπεται το 4.0 λτ. V8 των 463. Οι κορυφαίες εκδόσεις φέρουν φυσικά τα διακριτικά AMG και είναι οι S63 και S65. Η πρώτη εφοδιάζεται με τον ίδιο 4.0 λ. V8, ο οποίος αυτή τη φορά αποδίδει 603 ίππους και αντικαθιστά τον προηγούμενο 5.5 λτ. βενζινοκινητήρα, ενώ η δεύτερη με τον V12 των 621 ίππων.

Στο εσωτερικό αλλαγές εντοπίζουμε στο τριάκτινο τιμόνι με τις επιφάνειες αφής, στις ενθέσεις ξύλου και τον ατμοσφαιρικό LED φωτισμό της καμπίνας με συνολικά 64 διαφορετικά χρώματα να είναι διαθέσιμα. Στο ταμπλό κυριαρχούν φυσικά οι δύο έγχρωμες οθόνες 12,3 ιντσών η κάθε μία, μία για τον πίνακα οργάνων (με τρία διαφορετικά στυλ εμφάνισης) και μία για τις υπόλοιπες ενδείξεις του αυτοκινήτου και του συστήματος πολυμέσων.

Φυσικά και πάλι η Mercedes S-Class έχει αρκετά συστήματα που της χαρίζουν δυνατότητες αυτόνομης κίνησης, αφού μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητά της ανάλογα με την οδική σήμανση και το σύστημα πλοήγησης, μπορεί να φρενάρει μόνη της και φυσικά να αλλάξει λωρίδα αν το κρίνει σκόπιμο.

Η ανανεωμένη S-Class όπως προαναφέραμε κάνει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Σανγκάη και θα είναι στις εκθέσεις της Mercedes στην Ευρώπη, λίγο μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: 

Αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class σεντάν 

Ακαταμάχητη Mercedes-AMG C63 Coupe με 580 ίππους 

Δεν θα πιστεύεις γιατί αυτή η Mercedes SL500 του 1996 έχει μόλις 130 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store