Νέα Mercedes-Maybach 6 Cabriolet με 750 “πράσινα” άλογα

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την παρουσίαση της κουπέ 2+2 θέσεων Vision Mercedes-Maybach 6, η γερμανική μάρκα αποκάλυψε στο Pebble Beach της California τη νέα, ανοιχτή έκδοση αυτής, την ακόμα πιο εντυπωσιακή Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.


Διαβάστε ακόμη: Νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έρχεται από τη Mercedes

Η πρωτότυπη αυτή Mercedes-Maybach συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία του παρελθόντος με προηγμένες τεχνολογίες του μέλλοντος και την απόλυτη πολυτέλεια. Το μήκους 5.700 χλστ., πλάτους 2.100 χλστ. και ύψους 1.340 χλστ. αμάξωμα χαρακτηρίζεται από το έντονα σφηνοειδές του σχήμα με το πολύ μακρύ εμπρός καπό, την επιβλητική μάσκα, τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα και τις πολλές χυτές καμπύλες επιφάνειες. Τη μυώδη εμφάνιση τονίζουν με την σειρά τους οι ζάντες αλουμινίου των 24 ιντσών, ενώ η υφασμάτινη οροφή ταιριάζει ιδανικά με τις γραμμές του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό της Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet κυριαρχεί η πολυτέλεια και η υψηλή τεχνολογία. Ο σχεδιασμός αν και είναι φουτουριστικός, διαθέτει στοιχεία από παλιές κλασικές Mercedes, όπως είναι η αισθητική του τιμονιού και του πίνακα οργάνων με τα δύο στρογγυλά στοιχεία. Οι περισσότερες επιφάνειες έχουν επενδυθεί με ακριβό δέρμα νάπα σε λευκή απόχρωση και συνδυάζεται με διακοσμητικά σε χρυσαφί χρώμα, αλουμινίου και ξύλου. Παράλληλα, όλα τα χειριστήρια αφής είναι ενσωματωμένα σε μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια με μπλε φωτισμό.

Διαβάστε ακόμη: Αναβαθμίσεις για Mercedes C-Class, GLC και GLC Coupe

Την κίνηση της Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό σύστημα με τέσσερα μικρά μαγνητικά ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 750 ίππων. Το τετρακίνητο μεγάλο ηλεκτρικό κάμπριο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Χάρη στην λειτουργία ταχείας φόρτισης, πέντε μόλις λεπτά αρκούν για να διανύσει περίπου 100 χιλιόμετρα.

Διαβάστε ακόμη: Υπέρ-κόντρα: RS 3 VS A 45 AMG, Civic Type R, Golf R, Focus RS (video)

Δείτε την εντυπωσιακή Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet και στο παρακάτω βίντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store