Mercedes-AMG Project ONE 1.6 λτ. με 1.000 άλογα!

H Mercedes-AMG αποκάλυψε το νέο υπεραυτοκίνητό της Project ONE, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και διαθέτει τεχνολογία απευθείας από τη Mercedes-AMG Petronas Formula 1.


Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Την κίνησή της αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν 1.6 λτ. V6 κινητήρα συνδυασμένο με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μηχανικό σύνολο είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα και φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ., ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ βρίσκονται στον εμπρός άξονα. Ο πανίσχυρος 1.6 λτ. κινητήρας αποδίδει 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και οι δύο ηλεκτροκινητήρες των 326 ίππων δίνουν κίνηση εμπρός. Συνδυαστικά η ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 1.000 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύος υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, αφού το Mercedes-AMG Project ONE επιταχύνει από 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG μπορεί να κινηθεί και μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes-AMG E63 S VS Porsche Panamera Turbo (video)

Το δυναμικού σχεδιασμού Mercedes-AMG Project ONE είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα ελαφρύ και πολύ ισχυρό πλαίσιο μονοκόκ από ανθρακονήματα, ενώ η ρυθμιζόμενη ανάρτηση αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους σε όλους τους τροχούς. Εντελώς νέες είναι και η σφυρήλατες 10 ακτινών ζάντες αλουμινίου με το μονό κεντρικό μπουλόνι. Στον εμπρός άξονα έχουν τοποθετηθεί 19 ιντσών ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 285/35 και πίσω 20 ιντσών ζάντες με ελαστικά 335/30. Για την πέδηση φροντίζουν τα κεραμικά δισκόφρενα.

Αγωνιστική εικόνα έχει και το εσωτερικό της Mercedes-AMG Project ONE, μοιάζοντας σαν μια Formula 1 για δύο επιβάτες. Σε αυτό κυριαρχούν οι ορατές επιφάνειες από ανθρακόνημα, το επίπεδο τιμόνι με τα χειριστήρια αλά F1, και οι δύο ψηφιακές οθόνες 10 ιντσών.

Διαβάστε ακόμα: Νέες Mercedes S-Class Coupe και Cabrio με έως 630 ίππους (+video)

Δείτε τη Mercedes-AMG Project ONE και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store