Mercedes Concept EQA: Η A-Class του μέλλοντος (+video)

Στον χορό των ηλεκτρικών οχημάτων θέλει να μπει η Mercedes-Benz και όπως είναι λογικό θέλει να το κάνει με τρόπο δυναμικό, όπως αποδεικνύει εξάλλου και το νέο της πρωτότυπο, ονόματι Concept EQA το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μία μελλοντική εκδοχή της A-Class.


Δείτε ακόμη: Δείτε όλα τα αυτοκίνητα από την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Το Concept EQA είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 272 ίππους και περισσότερα από 500 Nm ροπής και χαρίζουν μόνιμη τετρακίνηση στο αυτοκίνητο.

Τα μοτέρ αυτά αντλούν την δύναμή τους από μπαταρίες χωρητικότητας μεγαλύτερης των 60 kWh και που χαρίζουν στο γερμανικό μοντέλο αυτονομία 400 χλμ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γερμανούς μία φόρτιση μικρότερη των 10 λεπτών μπορεί να χαρίσει αυτονομία 100 χλμ. ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται περίπου 5,0 δλ.

Επίσης, διαθέτει και δύο προγράμματα οδήγησης, τα Sport και Sport Plus, τα οποία διαφοροποιούν την κατανομή της ροπής σε εμπρός και πίσω άξονα, μεταβάλλοντας αισθητά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Επιστημονικής φαντασίας… η γραμμή παραγωγής του VW Golf (+video)

Το Concept EQA αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Mercedes-Benz ο οποίος προβλέπει περισσότερα από 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022, αλλά και υβριδικές εκδοχές για όλα τα συμβατικά μοντέλα της.

Get it on Google Play Download on the App Store