Τελευταία και… φαρμακερή Mercedes-AMG G 65 Final Edition

Η παραγωγή της Mercedes G-Class φτάνει στο τέλος της ύστερα από τέσσερις δεκαετίες (από το 1979), για να τη διαδεχτεί το νέο μοντέλο που δοκιμάζεται από τη γερμανική μάρκα. Για να σηματοδοτήσει τη λήξη της κορυφαίας στη γκάμα του μοντέλου, της G 65, η Mercedes προσφέρει την τελική Final Edition με ακόμα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός, ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των G-Class που πωλήθηκαν παγκοσμίως ήταν μοντέλα AMG.


Δείτε ακόμη: Ποιος 1.600άρης κινητήρας αποδίδει 680 άλογα;

Εξωτερικά, την πολύ δυναμική και σκληροτράχηλη εικόνα της Mercedes-AMG G 65 Final Edition τονίζουν περεταίρω οι 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε χάλκινη απόχρωση, οι ασημί δαγκάνες των φρένων και οι μπρονζέ επενδύσεις στον εμπρός προφυλακτήρα, στη μάσκα και στους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο εσωτερικό, η ειδική αυτή G-Class προσφέρει υψηλή πολυτέλεια με δερμάτινες επενδύσεις σε όλες τις επιφάνειες, διακοσμητικά από ανθρακόνημα και ραφές σε χάλκινη απόχρωση.

Την κίνηση της Mercedes-AMG G 65 αναλαμβάνει το πανίσχυρο μοτέρ 6.0 λτ. V12, απόδοσης 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής, από τις 2.300 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G‑TRONIC, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα (+video)

Φαρμακερές δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της Mercedes-AMG G 65 Final Edition, αλλά και η τιμή της, αφού στη Γερμανία είναι διαθέσιμη από 310.233 ευρώ (ενδεικτικά στην Ελλάδα η G 65 πωλείται 448.130 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store