Mercedes E350 με 0-100 σε 5,9 δλ. και κατανάλωση 6,7 λτ.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της E-Class η οποία εκτός από μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, έχει να επιδείξει και νέα έκδοση με 2.0 λτ. τούρμπο βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνοδεύεται από 48βολτ ηλεκτρικό κύκλωμα και ήπια υβριδική τεχνολογία.


Δείτε ακόμη: 9+1 λόγοι που ο κινητήρας χάνει ιπποδύναμη

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα που βοηθά την Mercedes E-Class να ρίχνει την μέση κατανάλωσή της. Συγκεκριμένα, το μοτέρ με την κωδική ονομασία Μ 264 εφοδιάζεται με τούρμπο τεχνολογίας twin-scroll αποδίδοντας 299 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 400 Nmροπής στις 3.000 σ.α.λ. και με την βοήθεια του 48βολτου ηλεκτρικού κυκλώματος ρίχνει τη μέση κατανάλωσή της στα 6,7 λτ./100 χλμ. (6,8 λτ./100 χλμ. η Cabrio).

Το ήπιο υβριδικό σύστημα συνεπικουρεί το έργο του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και τις εκκινήσεις του αυτοκινήτου, ενώ όταν δεν είναι απαραίτητο, επιτρέπει στο μοτέρ να σβήσει εντελώς (κατά την επιβράδυνση ή την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς γκάζι).

Διαβάστε επίσης: Θα κατασκευάσει η Toyota αυτόματο-χειροκίνητο κιβώτιο;

Και όλα αυτά με πολύ καλές επιδόσεις, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,9 δλ. για την Coupeκαι σε 6,1 δλ. για την Cabrio E-Class. Οι υπόλοιπες αλλαγές έχουν να κάνουν με τα διαθέσιμα χρώματα, αλλά και τον εξοπλισμό άνεσης και συνδεσιμότητας που συνοδεύει πλέον τις E-Class.

Get it on Google Play Download on the App Store