Τι κινητήρες θα έχει η νέα Mercedes A-Class

Η νέα, τρίτης γενιάς Mercedes A-Class βρίσκεται προ των πυλών, αφού μέχρι στιγμής έχει αποκαλυφθεί επίσημα το εντελώς νέο εσωτερικό της (δείτε το εδώ), ενώ η πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει το Μάρτιο του 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.


Δείτε ακόμη: Στο προσκήνιο οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Μέσω του βρετανικού Autocar ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και κάποιες τεχνικές πληροφορίες για τη νέα A-Class, καθώς και ο αριθμός των κινητήρων. Σύμφωνα με τους Άγγλους συναδέλφους, το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Mercedes θα έχει μακρύτερο κατά 30 χιλιοστά μεταξόνιο (2,7 μ.), ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο τύποι πίσω ανάρτησης (μπροστά γόνατα ΜακΦέρσον), όπως έχουμε δει και από τον όμιλο VW. Οι πιο απλές εκδόσεις της νέας A-Class θα διαθέτουν ημιάκαμπτο άξονα και οι πιο δυνατές θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους. Επίσης, θα βελτιωθεί η άνεση, θα μειωθούν οι ενοχλητικοί θόρυβοι και θα αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία.

Δείτε ακόμη: Το crash test του supercar των 2.000.000 ευρώ (+video)

Για την κίνηση της νέας A-Class θα υπάρχουν πέντε κινητήρες βενζίνης συν δύο των πιο σπορ εκδόσεων A 35 και A 45 και τέσσερις ντίζελ. Παράλληλα, αναμένεται να δούμε και υβριδική έκδοση. Στους κινητήρες πετρελαίου βασική έκδοση θα είναι και πάλι η A 160 d με τον 1.5 λτ. dCi της Renault. Στη βάση των μηχανικών συνόλων βενζίνης θα δούμε το νέο 4κύλινδρο turbo, άμεσου ψεκασμού 1.3 TCe, ο οποίος εξελίχθηκε από την Renaultσε συνεργασία με την Daimler και διαθέτει τρία επίπεδα ισχύος με 115, 140 και 160 ίππους. Όσο για την κορυφαία A 45 θα αποδίδει 400 ίππους και θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία.

Get it on Google Play Download on the App Store