Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes G-Class

Το ότι σήμερα θα παρουσιαζόταν η νέα γενιά της Mercedes G-Class δεν ήταν κανένα μυστικό, αφού η ίδια η γερμανική μάρκα είχε ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του εμβληματικού της μοντέλου. Πλέον όμως, με την επίσημη αποκάλυψη της μαθαίνουμε τα πάντα για αυτήν.


Δείτε ακόμη: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για το 2017 (+video)

Η Mercedes G-Class είναι ένα θρυλικό μοντέλο και αυτό το ξέρει καλά η γερμανική μάρκα, η οποία θέλησε να κρατήσει το αυτοκίνητο πιστό στην παράδοσή του, δίνοντάς του ταυτόχρονα όλες τις σύγχρονες πινελιές που απαιτούνται τόσο από το ίδιο το αγοραστικό κοινό όσο και από τις εξελίξεις φυσικά.

Η εμφάνισή της δεν προκαλεί εκπλήξεις θετικές ή αρνητικές, καθώς μιλάμε για μία εξέλιξη των γραμμών της προηγούμενης γενιάς G-Class, από όποια γωνία και αν την δεις, με την Mercedes πάντως να κάνει λόγο για βελτιωμένη αεροδυναμική. Όσον αφορά στις διαστάσεις της δεν υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση καθώς το μήκος της έχει αυξηθεί κατά 52 χλστ. και το πλάτος τα κατά 121 χλστ.

Από την άλλη στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο έντονες κάτι που είναι φυσιολογικό αν αναλογιστούμε την εισβολή της ψηφιακής τεχνολογίας και στα αυτοκίνητα. Και φυσικά η G-Class δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Και τα δύο screen μάλιστα είναι 12,3 ίντσες το κάθε ένα. Φυσικά ο εξοπλισμός δεν χωρά αμφισβήτηση καθώς τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και σε επίπεδο ασφάλειας είναι κορυφαίος, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα των υλικών στην καμπίνα. Όσον αφορά στους χώρους της, ο χώρος για τα πόδια των πίσω είναι αυξημένος κατά 150 χλστ. και για τους ώμους τους κατά 27 χλστ.

Κάτω από το ανασχεδιασμένο καπό του το γερμανικό θηρίο θα έχει αρχικά τον 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα των 422 ίππων και των 610 Nm ροπής, ο οποίος θα συνεργάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο (9G-TRONIC) και φυσικά τετρακίνηση.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς οι εκτός δρόμου ικανότητες της νέας G-Class είναι ακόμη καλύτερες. Το μοντέλο τους εξακολουθεί να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, εφοδιάζεται με τρία διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος 100% και ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω.

Θεωρητικά λοιπόν έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών για ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο εκτός δρόμου. Όσον αφορά τις επιδόσεις του σε αριθμούς, η γωνία προσέγγισης είναι στις 31 μοίρες, η γωνία εξόδου στις 30 μοίρες και η απόσταση από το έδαφος είναι στα 270 χλστ. Η ικανότητα βύθισής της από την άλλη έχει αυξηθεί στα 70 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί έχει κίνηση στους δρόμους (+videos)

Η νέα Mercedes G-Class θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το ερχόμενο καλοκαίρι, αρχής γενομένης από την γερμανική αγορά με τιμή στα 107.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store