Mercedes S 500 Plug-In Hybrid με 3 λτ. κατανάλωση!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η νέα πιο «οικολογική» έκδοση της νέας Mercedes S-Class, η S 500 Plug-In Hybrid καταναλώνει μόλις 3 λτ./100 χλμ. βενζίνη (!) και εκπέμπει 69 γρ./χλμ. CO2. Κοινώς, είναι πιο οικονομική από ένα μίνι 1.000άρι αυτοκίνητο, αν και θα κοστίζει όσο καμιά 10αριά αυτοκίνητα πόλης…

Για την κίνηση της S 500 Plug-In Hybrid φροντίζει ένα V6 3.0 λίτρων turbo μηχανικό σύνολο απόδοσης 328 ίππων και 480 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 107 ίππων και με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 436 ίππους. Μάλιστα η οικολογική ναυαρχίδα της Mercedes μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για αποστάσεις έως περίπου 30 χιλιομέτρων. Από πλευράς επιδόσεων, η S 500 Plug-In Hybrid στην υβριδική λειτουργία επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου επαναφορτίζουν μέσω της ενέργειας από την πέδηση ή από την εξωτερική πηγή που βρίσκεται καλυμμένη στη πίσω δεξιά πλευρά του προφυλακτήρα. Ο οδηγός από την πλευρά του μπορεί να επιλέξει 4 επιλογές λειτουργίας του υβριδικού συστήματος, όπως είναι η Hybrid, Ε-Mode (μόνο ηλεκτρική ενέργεια), E-Save (πλήρως φορτισμένη μπαταρία για μετέπειτα ηλεκτρική οδήγηση) και Charge (φόρτιση της μπαταρίας όταν κινείται το αυτοκίνητο).

Get it on Google Play Download on the App Store