Αποκαλυπτήρια για τη Mercedes S-Class Coupé

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η νέα πρωτότυπη Mercedes S-Class Coupé, δείχνοντάς μας σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο ήδη βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών στους δρόμους. Παρόλο που βασίζεται στη νέα ναυαρχίδα της φίρμας, την S-Class διαφοροποιείται σημαντικά από αυτή εξωτερικά προβάλλοντας πιο «ρευστή» και δυναμική σχεδίαση, χωρίς να χάνει ούτε κατ’ελάχιστο την επιβλητικότητα και την πολυτέλεια που της αρμόζει.

Το αμάξωμα της S-Class Coupé μήκους 5.050 χλστ., πλάτους 1.958 χλστ., ύψους 1.409 χλστ. και με μεταξόνιο 2.945 χλστ. πατάει σε τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά 265/35 εμπρός και 295/35 πίσω. Στο εσωτερικό τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά παραπέμπουν στη νέα S-Class αλλά με σαφώς πιο σπορτίφ εικόνα και πιο μοντέρνο διάκοσμο σε λευκούς τόνους με μπλε LED φωτισμό και επενδύσεις από αλουμίνιο.

Για την κίνηση της S-Class Coupé υπάρχει ο V8 Bitrurbo κινητήρας tvn 4.663 κ.εκ. ισχύος 455 ίππων και 700 Nm ροπής, ενώ όταν βγει στην παραγωγή φυσικά θα υπάρξει και έκδοση AMG. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η τεχνολογία «Intelligent Drive», όπου χάρη στις κάμερες που είναι τοποθετημένες εμπρός και λαμβάνουν τρισδιάστατη όψη της γύρω περιοχής σε απόσταση 50 μέτρων μπροστά από το όχημα ανιχνεύεται η θέση και η κίνηση των διαφόρων οχημάτων και αντικειμένων.

Παράλληλα, μέσω αισθητήρων και ραντάρ παρακολουθείται ο περιβάλλον χώρος μπροστά από το όχημα σε ένα εύρος μέχρι 500 μέτρων προειδοποιώντας τον οδηγό για την κυκλοφορία. Επίσης εφοδιάζεται με το σύστημα ROAD SURFACE SCAN που σαρώνει το δρόμο και προετοιμάζει αναλόγως την σκληρότητα της ανάρτησης MAGIC BODY CONTROL πριν ακόμα το αυτοκίνητο για παράδειγμα περάσει πάνω από μια ανωμαλία του οδοστρώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store