Πλήρη στοιχεία για τη νέα Mercedes C-Class

Το autogreeknews αποκαλύπτει όλα τα τελευταία στοιχεία της νέας, 4ης γενιάς μεσαίας Mercedes C-Class, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2014 σε εκδόσεις σεντάν και στέισον βάγκον, ενώ το 2015 θα παρουσιαστούν η Coupe και η Cabrio. Καταρχήν η σχεδίασή της θα ακολουθεί τα πιο μοντέρνα αισθητικά πρότυπα της A-Class και της CLA, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους νεότερους οικογενειάρχες, όπως συμβαίνει με την άμεση αντίπαλο BMW Σειρά 3 αλλά και με το Audi A4. Οι διαστάσεις της νέας Mercedes C-Class θα είναι μεγαλύτερες (προκειμένου να υπάρχει μια αισθητή διαφορά από την CLA) κατά 100 χλστ. σε μήκος (4,7 μ.) και 80 χλστ. σε μεταξόνιο (2,82 μ.) με σαφή οφέλη ως προς τους διαθέσιμους χώρους.

Η νέα Mercedes C-Class θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MRA στην οποία θα εξελιχθούν τα μελλοντικά πισωκίνητα μοντέλα της γερμανικής φίρμας και θα κάνει χρήση ελαφριού ατσαλιού υψηλής αντοχής, το οποίο θα συμβάλλει στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου που με την σειρά του θα συνεισφέρει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Επίσης όσον αφορά στην ανάρτησή της θα εφοδιάζεται εμπρός με διπλά ψαλίδια (αντί για γόνατα ΜακΦέρσον της υπάρχουσας C-Class)  και πίσω με πολλαπλούς συνδέσμους που θα εξασφαλίζουν καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Σε επίπεδο κινητήρων θα υπάρχει πλήρη γκάμα 4κύλινδρων και V6 με το μικρότερο να είναι 2λιτρος (BlueDIRECT) ισχύος 184 ίππων και ο κορυφαίος να είναι 3.0 λίτρων twin turbo με απόδοση 330 ίππων. Φυσικά θα υπάρχουν και οι αναβαθμισμένοι ντίζελ των 2.1 λίτρων, ενώ όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με σύστημα start/stop και ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση. Επιπλέον θα κάνει την εμφάνισή της και plug-in υβριδική C-Class που θα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις έως περίπου 30 χλμ. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (τετρακίνηση 4MATIC) θα υπάρχει μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ή το βελτιωμένο αυτόματο 7G Τronic, ενώ εξελίσσεται και ένα αυτόματο 9 σχέσεων (υπολογίζεται να παρουσιαστεί το 2017). Επιπλέον η νέα Mercedes C-Class θα εφοδιάζεται με μια πλειάδα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας, τα οποία θα προλαμβάνουν μια ενδεχόμενη σύγκρουση αλλά και θα προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος. 

Get it on Google Play Download on the App Store