Αναβαθμισμένη Mercedes CLA και CLA 180 CDI χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η Mercedes αναβαθμίζει σε τεχνολογία, εξοπλισμό και σε απόδοση ορισμένες εκδόσεις των ντίζελ κινητήρων της μικρομεσαίας 4θυρης κουπέ CLA, κάνοντάς την ακόμα πιο ελκυστική και σύγχρονη. Ξεκινώντας από τους κινητήρες, η αρχική ντίζελ έκδοση CLA 180 CDI με το 1.5 λτ. μηχανικό σύνολο των 109 ίππων, πλέον εκπέμπει 99 γρ./χλμ. CO2, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα στην CLA 220 CDI, αυξήθηκε η απόδοση του 2.2 λτ. ντίζελ κατά 7 ίππους στους 177hp και η ροπή παρέμεινε στα 350 Nm, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 8,2 δλ., η κατανάλωση ανέρχεται στα μόλις 4,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 104 γρ./χλμ.

Στον τομέα της ασφάλειας, έχει αναβαθμιστεί το σύστημα μείωσης κινδύνου των οπίσθιων συγκρούσεων (COLLISION PREVENTION ASSSIST PLUS) λειτουργώντας σε ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων (60-200 χλμ./ώρα), ενώ το Traffic Sign Assist αναγνωρίζει περισσότερες οδικές πινακίδες σήμανσης.

Νέο στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού είναι το KEYLESS-GO, που επιτρέπει την είσοδο στο αυτοκίνητο και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς την χρήση του κλειδιού. Στην λίστα των εξτρά προστέθηκε και η μεγαλύτερη οθόνη των 8 ιντσών (+1 ίντσα) του συστήματος πολυμέσων, που επιτρέπει και την συνδεσιμότητα με συσκευές της Apple.

Στο εσωτερικό της αναβαθμισμένης CLA model year 2015, υπάρχει νέος φωτισμός με 12 διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ διατίθενται και νέες επενδύσεις σατινέ ανοιχτόχρωμου ξύλου. Νέα προαιρετική επιλογή για τις εκδόσεις AMGαφορά στις 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου πολλών ακτινών, βαμμένες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.  

Get it on Google Play Download on the App Store