Ανανέωση για τη Mercedes GLK

Το Μάρτιο (του 2012) η Mercedes GLK υποβλήθηκε στην πρώτη της ανανέωση, 3 χρόνια μετά το λανσάρισμά της. Και σε ό,τι αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, η Mercedes αποφασίζει να εκμοντερνίσει και παράλληλα, να ενδυναμώσει την παρουσία του μικρότερου SUV της, προχωρώντας σε αρκετές αισθητικές αλλαγές. Στο εμπρόσθιο τμήμα έχει λοιπόν αλλαχθεί όλος ο προφυλακτήρας, ο οποίος φέρει μεγαλύτερη εισαγωγή και νέους προβολείς ομίχλης με λαμπτήρες LED. Αλλαγμένα είναι και τα εμπρόσθια φωτιστικά, με νέο και πιο “αιχμηρό” design από πριν, ενώ έχει αλλαχθεί και η γρίλια της μάσκας, σύμφωνα με όσα επιτάσσει πλέον η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes. Στο πίσω τμήμα, εντελώς νέος είναι ο προφυλακτήρας, ενώ και τα φωτιστικά έχουν αλλάξει χρωματισμούς και δείχνουν πιο μοντέρνα από πριν. Την τελευταία πινελιά στο εξωτερικό φρεσκάρισμα της GLK δίνουν οι νέας σχεδίασης τροχοί των 17, 19 και 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης GLK, η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τους νέους στρογγυλούς αεραγωγούς, που προέρχονται από τη νέα SLK και SL, αλλά και τη B-Class. Νέας σχεδίασης είναι και το τριάκτινο τιμόνι, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει αποκτήσει νέα, πιο σπορτίφ γραφικά. Αλλαγές υπάρχουν επίσης στις επενδύσεις και τους χρωματισμούς, με τα νέα σπορ καθίσματα (προαιρετικά) να προστίθενται επιπλέον στις εξοπλιστικές επιλογές.

Κάτω από το καπό της GLK, η Mercedes έχει επέμβει στους περισσότερους από τους κινητήρες της, ώστε να μειώσει κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2, δίνοντας περισσότερο έμφαση από ποτέ στα diesel μοτέρ. Η γκάμα ξεκινά λοιπόν με τις 2κίνητες εκδοχές GLK 200 CDI και 220 CDI, οι οποίες χρησιμοποιούν έναν diesel 2,2 λτ. με ισχύ 143 και 170 PS, ενώ μέσω της φιλοσοφίας BlueEFFICIENCY, καταναλώνουν μόνο από 5,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. Στη συνέχεια της γκάμας, υπάρχουν οι 4κίνητες εκδόσεις GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY και BlueTEC με 170 ίππους και τη δεύτερη να πληροί από τώρα το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6. Η γκάμα των dieselκλείνει με την GLK 250 CDI BlueTEC (2,2 λτ.-204 PS/500 Nm) και την GLK 350 CDI BlueEFFICIENCY (3,0 λτ. V6-265 PS/620 Nm). Στους βενζινοκινητήρες, η Mercedes διατηρεί μόνο τον V6 των 3,5 λίτρων και 306 ίππων, με πολύ καλές επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ.).

Get it on Google Play Download on the App Store