Ιδού η νέα υπερπολυτελής Mercedes S-Class Cabriolet (+video)

Η Mercedes αποκαλύπτει το νέο, υπερπολυτελές κάμπριο μοντέλο της  S-Class Cabriolet, η οποία αποτελεί την έκτη κατά σειρά έκδοση της οικογένειας S-Class, ενώ σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στα πολυτελή 4θέσια κάμπριο, ύστερα από απουσία 44 ετών. Εξωτερικά η μήκους 5.027 χλστ. νέα S-Class Cabriolet παραπέμπει στην S-Class Coupe, με τη βασική διαφορά ότι η μεταλλική οροφή έχει αντικατασταθεί από ανοιγόμενη υφασμάτινη.

Η οροφή θα προσφέρεται σε τρεις χρωματισμούς, μαύρη, μπλε, μπεζ και σκούρο κόκκινο. Το άνοιγμα και κλείσιμό της γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να γίνει και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Επιπλέον, ο χειρισμός της γίνεται και έξω από το όχημα μέσω του ηλεκτρονικού κλειδιού. Η υψηλής ποιότητας τριών στρωμάτων υφασμάτινη οροφή αποθηκεύεται πλήρως στον χώρο αποσκευών, χωρίς να διαταράσσει το κομψό πίσω άκρο του αυτοκινήτου.

Για την περεταίρω άνεση των επιβατών φροντίζει το εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC με τους 12 αισθητήρες και τους 18 αεραγωγούς. Παράλληλα το προαιρετικό σύστημα Warmth Comfort package με το θερμαινόμενο τιμόνι, υποβραχιόνια και καθίσματα εξασφαλίζουν ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτεί και η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Στάνταρ περιλαμβάνονται το AIRCAP που προστατεύει τους επιβάτες από τους στροβιλισμούς του αέρα και το σύστημα AIRSCARF που ζεσταίνει το σβέρκο. Φυσικά και η S-Class Cabriolet περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, την αερανάρτηση AIRMATIC και τις μπάρες προστασίας ανατροπής που εκτινάσσονται με πυροτεχνικό μηχανισμό πίσω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Από πλευράς εκδόσεων, η «βασική» S-Class Cabriolet είναι η S 500 Cabrio με τον V8 κινητήρα των 4.7 λτ. απόδοσης 455 ίππων και 700 Nm ροπής. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν οι S 63 AMG και S 63 AMG 4MATIC με το V8 μηχανικό σύνολο των 5.5 λτ. ισχύος 585 ίππων και 900 Nm ροπής, που επιταχύνει το τετρακίνητο μοντέλο στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store