Νέα Mercedes GLS (πρώην GL) είναι η S-Class των SUV!

Η Mercedes παρουσιάζει το ανανεωμένο κορυφαίο SUV μοντέλο της GL το οποίο πλέον ονομάζεται GLS, ενώ φέρει πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις σε κάθε επίπεδο. Εξωτερικά διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη μάσκα εμπρός, τον πιο σπορτίφ προφυλακτήρα και τα ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω διαθέτει νέας σχεδίασης φώτα και πόρτα του χώρου αποσκευών.

Στο πολυτελές και πολύ άνετο 7θέσιο εσωτερικό της Mercedes GLS, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στην προσθήκη νέας, μεγαλύτερης οθόνης τύπου tablet στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Επίσης, υπάρχει νέο και πιο σπορτίφ τριάκτινο τιμόνι, πιο σύγχρονος πίνακας οργάνων και νέες δερμάτινες επενδύσεις.

Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό της νέας Mercedes GLS φιλοξενούνται αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα. Στη βάση υπάρχει η GLS 400 με τον 3λιτρο V6 bi-turbo των 362 ίππων και 500 Nm ροπής, κατόπιν η GLS 500 με τον V8 twin-turbo των 4.7 λτ. αποδίδει 449 ίππους και 700 Nm ροπής και στην κορυφή τοποθετείται η AMG GLS 63 με το V8 μοτέρ των 5.5 λτ. ισχύος 577 ίππων και 760 Nm ροπής. Επιπλέον, υπάρχει και η ντίζελ GLS 350 d με τον V6 3.0 λτ. κινητήρα των 255 ίππων και 616 Nm ροπής.

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC και με μόνιμη τετρακίνηση, με πολλές επιλογές συν κοντές σχέσεις και κεντρικό μπλοκέ διαφορικό. Εξαίρεση αποτελεί η AMG GLS 63, η οποία εφοδιάζεται με το βελτιωμένο AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC.

Get it on Google Play Download on the App Store