Νέα κορυφαία Mercedes-AMG E 43 4MATIC με 401 ίππους

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση της νέας E-Class, η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα, κορυφαία έκδοσή της Mercedes-AMG E 43 4MATIC, ενώ αργότερα αναμένονται και οι ισχυρότερες εκδόσεις. Το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με τον 3.0 λτ. V6 biturbo κινητήρα ισχύος 401 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. και 520 Nm ροπής μεταξύ 2.500 – 5.000 σ.α.λ., με πίεση στα 1,1 bar.

Οι επιδόσεις είναι ταχύτατες, αφού το μεγάλο σεντάν επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ανέρχεται στα 8,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 189 γρ./χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, ενώ η μετάδοση γίνεται σε όλους τους τροχούς σε ποσοστό 31:69% στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα.

Εξωτερικά, η Mercedes-AMG E 43 4MATIC ξεχωρίζει από τη μάσκα με το πιο πολυτελές φινίρισμα, τον πιο δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρα, τις 19 ιντσών AMG ζάντες αλουμινίου (προαιρετικά 20 ιντσών), το διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και την αεροτομή στο πίσω καπό. Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλές μοναδικές λεπτομέρειες, όπως είναι οι επενδύσεις από δέρμα / ύφασμα ή προαιρετικά με δέρμα νάππα, οι κόκκινες ραφές, η μαύρη οροφή και οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας.

Η σπορ ανάρτηση βασίζεται στο σύστημα AIR BODY CONTROL με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ για άνεση στα ταξίδια ή πιο δυναμική συμπεριφορά στις στροφές. Παράλληλα έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στην εμπρός ανάρτηση των τετραπλών συνδέσμων με ενισχύσεις και πιο αρνητικό κάμπερ, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων.

Μέσω του AMG DYNAMIC SELECT ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων “Eco”, “Comfort”, “Sport”, “SportPlus” και “Individual”, που διαμορφώνουν ανάλογα τα χαρακτηριστικά οδήγησης και δυναμικής συμπεριφοράς. Για το φρενάρισμα φροντίζουν οι διάτρητοι δίσκοι εμπρός διαστάσεων 360×36 χλστ. με 4πίστονες δαγκάνες και οι 360×26 χλστ. πίσω δίσκοι.

Η νέα Mercedes-AMG E 43 4MATIC θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουνίου και το λανσάρισμα του μοντέλου θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store