Μεταχειρισμένο Renault Megane 1.4

Μεταξύ των πιο δημοφιλών μικρομεσαίων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι και το Megane που παρουσιάζουμε και αφορά στο πρώτης γενιάς ανανεωμένο μοντέλο. Εξωτερικά η σχεδίασή του είναι σύγχρονη και κάπως «ιδιαίτερη» στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, ενώ μοντέρνο παραμένει και το εσωτερικό του με το παχύ αφρώδες υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό να το αναβαθμίζει ποιοτικά. Από πλευράς χώρων η καμπίνα του 5θυρου Megane είναι σε θέση να μετακινήσει με καλές ανέσεις 4 επιβάτες και για τις αποσκευές τους υπάρχουν 330 λίτρα.

Πολύ καλός είναι ο συνδυασμός άνεσης – οδικής συμπεριφοράς που προσφέρει στο δρόμο μέσω της σχετικά μαλακής ρύθμισης της ανάρτησής του. Αρνητικά του γνωρίσματα αποτελούν το ελαφρύ τιμόνι με την απότομη επαναφορά και ο χαλαρός σε αίσθηση και με μεγάλες διαδρομές επιλογέας ταχυτήτων. Αντιθέτως ο κινητήρας των 1.4 λίτρων με τους 100 ίππους είναι δυνατός και κινεί γρήγορα το αυτοκίνητο, ενώ ο θόρυβος που παράγει φιλτράρεται από την αποτελεσματική ηχομόνωση, όμως η κατανάλωσή του είναι ελαφρώς «τσιμπημένη».

Μέση τιμή: 5.000 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 255 ευρώ, Τεκμήριο: 3.640 ευρώ

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 6 αερόσακοι, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα, a/c και ράδιο CD.

(+): Οδική συμπεριφορά, άνεση, επιδόσεις, ποιότητα υλικών

(-): Αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων και τιμονιού, κατανάλωση

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.390
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 98/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 127/3.750
0-100 (δλ.) 12,5
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 6,7
Χώρος αποσκευών (λτ.) 330

 

Get it on Google Play Download on the App Store