Το πιο φθηνό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα διατίθεται χιλιάδες στην Ελλάδα, τόσο από ιδιώτες, όσο και από εμπόρους, που μπορεί να δει κανείς μέσω της πολύ γνωστής πλατφόρμας. Ποιο είναι όμως αυτό με τη χαμηλότερη τιμή και μάλιστα πολυτελείας;

Πρόκειται για το εικονιζόμενο σουηδικό «θωρηκτό», το Volvo S80 του 1999. Παρά τα 23 χρόνια του, «μετράει» ακόμα στο δρόμο και εντυπωσιάζει με τις πληθωρικές του διαστάσεις (μήκος 4.850 χλστ.), αλλά και με το κλασικό σουλούπι του αεροδυναμικού (Cd: 0,28) τριών όγκων αμαξώματος. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο , όπως και το πορτ μπαγκάζ των 460 λίτρων. Εντύπωση κάνει το γεγονός, πως αν και είναι φορτωμένο με αρκετά έτη και με 208.400 χλμ., φαίνεται να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση εξωτερικά και στην καμπίνα του. Τα πολύ καλής ποιότητας πλαστικά του δεν εμφανίζουν σκασίματα, όπως και οι επενδύσεις των καθισμάτων. Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ιστορικό του, ωστόσο η αγγελία αναφέρει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μηχανικό πρόβλημα.

Το μεγάλο Volvo προσφέρεται τώρα στην τιμή των 1.090 ευρώ (συζητήσιμη) και δίνεται για ανταλλακτικά ή για κυκλοφορία. Όμως, είναι πληθωρικό και ως προς τον κινητήρα των 2.5 λτ. Το 5κύλινδρο 20βάλβιδο μοτέρ με τη βελούδινη λειτουργία και τον πολύ ευχάριστο ήχο, είναι σε κάθε περίπτωση ασύμφορο στα πάγια έξοδά του. Σχετικά με την απόδοσή του υπάρχει μια ασάφεια στην αγγελία (δείτε εδώ), αφού τα στοιχεία αναφέρεται ότι είναι με 140 ίππους (ατμοσφαιρικό), ενώ στην περιγραφή αναγράφεται με 200 ίππους (turbo).

Στον εξοπλισμό του διαθέτει ESP, 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, air condition, ραδιοκασετόφωνο, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Πιθανώς να είναι μια καλή ευκαιρία, για όποιον ψάχνει μια παλιά, αλλά πολυτελή κούρσα, σε τιμή σχεδόν χάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store