Toyota Yaris 1.33 του 2011 «ξέμεινε» με 8.700 χλμ.

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ελλάδα για συνεχόμενα χρόνια, δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris. To best seller μικρό μοντέλο γνώρισε μεγάλες δόξες και στην προγενέστερη γενιά του ως καινούριο, ενώ συνεχίζει να πουλάει στα μεταχειρισμένα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το εικονιζόμενο τρίτης γενιάς Toyota Yaris 1.33 του 2011, το οποίο σύμφωνα με την αγγελία έχει διανύσει μόλις 8.700 χλμ., που σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι αμεταχείριστο. Από τις λίγες φωτογραφίες που το συνοδεύουν φαίνεται ότι δεν έχει φθορές, ενώ η τιμή που πωλείται είναι στις 9.500 ευρώ. Χρήματα λογικά, αν το συγκρίνουμε με αντίστοιχα μοντέλα τα οποία είναι «φορτωμένα» με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας του είναι ο γνωστός 1.33 λτ. τεχνολογίας Optimal Drive με το διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (Dual VVT-i), ισχύος 99 ίππων και 135 Nm ροπής, συνδυασμένος με 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Το μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει με ευκολία στροφές και προσφέρει αρκετά καλούς χρόνους επιταχύνσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ.).

Το προγενέστερο Yaris παραμένει σύγχρονο σχεδιαστικά, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Το συγκεκριμένο έχει και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6,1 ιντσών. Κατασκευαστικά είναι αρκετά ικανοποιητικό σε υλικά και συναρμογή, ενώ οι χώροι του είναι αρκετοί για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 286 λίτρων, όσο και στο νέο Yaris.

Οι αναρτήσεις του παρέχουν μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Συνολικά το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλύτερο από το δεύτερης γενιάς Yaris, αφού κατάφερνε και ήταν καλύτερο στο δρόμο, χωρίς όμως να χάνει φιλικότητα, ευελιξία και ευκολία στους χειρισμούς.

Get it on Google Play Download on the App Store