Toyota Yaris 20 ετών ξέμεινε με 7.400 χιλιόμετρα

To Toyota Yaris αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά αυτοκίνητα και στην Ελλάδα, όπου για συνεχόμενα έτη βρίσκεται πρώτο σε πωλήσεις επί του συνόλου της αγοράς. Όλα άρχισαν από το 1999 όταν έκανε την εμφάνισή του το Yaris πρώτης γενιάς και εντυπωσίασε με τον έντονα νεανικό και ευφάνταστο σχεδιασμό του μέσα – έξω, τους αποδοτικούς του κινητήρες και την πρακτικότητα στο εσωτερικό του.

Σήμερα έχει φτάσει αισίως στην τέταρτη γενιά, ωστόσο κάποιοι ακόμα ψάχνουν ένα μεταχειρισμένο πρώτης γενιάς για να εξυπηρετήσουν τις αστικές τους μετακινήσεις. Διαθέσιμα υπάρχουν, όμως είναι λογικό να έχουν μαζέψει χιλιόμετρα και να φέρουν σημάδια χρήσης. Το συγκεκριμένο όμως Yaris του 2002, μοιάζει λες και δεν πέρασε χρόνος από πάνω του, αφού φαίνεται διατηρημένο σε άψογη κατάσταση, έχοντας γράψει στο φουτουριστικό -για τότε- ψηφιακό πίνακα οργάνων, μόλις 7.397 χλμ.

Εύλογα θα στεφτείτε ότι μπορεί να είναι γυρισμένα κ.λπ. Παρόλα αυτά, στο βιβλίο service υπάρχουν καταγεγραμμένες οι επισκέψεις στο συνεργείο, μαζί με τα χιλιόμετρα. Παράλληλα, ούτε στο εσωτερικό του φαίνονται φθορές στα καθίσματα, τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων, διακόπτες κ.λπ., που θα μαρτυρούσαν περισσότερη χρήση.

Σύμφωνα με την αγγελία της εμπορίας από τη Γερμανία (δείτε τη εδώ), είναι πρώτο χέρι και ταξινομημένο από την αρχή στη Γερμανία, με πιο πρόσφατο service στις 11/07/2022 με 7.135 χλμ. Στον εξοπλισμό του υπάρχουν τα άκρως απαραίτητα, όπως ABS, μετωπικοί και πλευρικοί αερόσακοι, ηχοσύστημα και ρυθμιζόμενο τιμόνι. Το ποσό που ζητείται είναι της τάξεως των 5.199 ευρώ.

Κινητήρας του είναι ο 1.0 λτ. VVT-i με τους 68 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τα 90 Nm ροπής στις 4.100 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό διέθετε αρκετό νεύρο μέχρι τις υψηλές στροφές, επιτάχυνε το μικρό Toyota στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 155 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store