Τσάμπα Toyota Avensis του 2006 με 11.883 χλμ.!

Πριν από μερικά χρόνια και πριν την άνοδο της «αυτοκρατορίας» των SUV, τα μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα είχαν ένα πιστό κοινό και ήταν η πρώτη επιλογή για όσους ήθελαν μια «κούρσα» για περισσότερους χώρους, ανέσεις αλλά και γόητρο. Σήμερα αυτή η κατηγορία είναι αδιάφορη ως προς το καταναλωτικό κοινό, μιας και στην Ελλάδα κατέχει το 1,8% του μεριδίου της αγοράς, όταν πριν μια δεκαετία βρισκόταν κοντά στο 7%.

Επί σειρά ετών στην Ελλάδα, ένα από τα δημοφιλέστερα μεσαία αυτοκίνητα ήταν το Avensis, το οποίο «έσβησε» για πάντα το 2018, όταν σταμάτησε η παραγωγή του. Ωστόσο στα μεταχειρισμένα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα από όλες τις γενιές του. Όμως τα περισσότερα είναι φορτωμένα με πολλά χιλιόμετρα και πωλούνται σε τσιμπημένες τιμές.

Εξαίρεση αποτελεί το συγκεκριμένο δεύτερης γενιάς Avensis 1.8 Liftback του 2006, με τα μόλις 11.883 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του! Για την άριστη κατάσταση που βρίσκεται και με δεδομένο ότι είναι ακόμα άστρωτο, η τιμή των 6.900 ευρώ που πωλείται από έμπορο στη Γερμανία (δείτε εδώ την αγγελία), είναι πολύ χαμηλή. Η μόνες φθορές που φαίνονται είναι δύο χτυπήματα στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο εσωτερικό οι επενδύσεις και τα χειριστήρια μοιάζουν λες και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Το ιαπωνικό μεσαίο λίφτμπακ των 4,65 μ. μήκους τροφοδοτείται με τον 1.800άρη κινητήρα, ισχύος 129 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 170 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 7,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 171 γρ./χλμ.

Το αξιόπιστο οικογενειακό Toyota προσφέρει πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (520 λτ.), ενώ παράλληλα το εσωτερικό του εμφανίζει στιβαρή συναρμολόγηση και προσεγμένης ποιότητας μαλακά υλικά στο ταμπλό. Στο δρόμο τα πρώτα στοιχεία που εκτιμά ο οδηγός είναι η φιλικότητα που προσφέρει, η αυξημένη άνεση και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Από την άλλη όμως πλευρά διαθέτει ελαφρύ και με μέτρια αμεσότητα τιμόνι, καθώς και σχετικά απότομες αντιδράσεις στα όρια πρόσφυσης.

Get it on Google Play Download on the App Store