Εργοστασιακό αυτοκίνητο LPG με 6.000 ευρώ

Κατά την αναζήτηση ενός αυτοκινήτου είτε καινούργιου, είτε μεταχειρισμένου, ο υποψήφιος αγοραστής θέτει ορισμένες παραμέτρους κατά την έρευνα αγοράς του. Η κυριότερη είναι η οικονομία που θα απολαμβάνει κατά τη χρήση του. Αν στο τραπέζι πέσει κι η χαμηλή τιμή απόκτησης τότε η ψαλίδα των επιλογών κλείνει σημαντικά κι η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μονόδρομος.

Όμως δεν υπάρχει λόγος προβληματισμού αφού στην αγορά υπάρχουν αξιόλογες επιλογές που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω συν κινητήρα διπλού καυσίμου και μικρού κυβισμού για μειωμένη φορολογία και χαμηλά ασφάλιστρα. Μια πολύ καλή επιλογή με κόστος απόκτησης που κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ είναι το Opel Corsa 1.2 LPG με ισχύ 83 ίππων. Το μοντέλο διαθέτει από το εργοστάσιο το σύστημα υγραερίου προσφέροντας σημαντική οικονομία σε κόστος καυσίμου σε σχέση με το αμιγώς βενζινοκίνητο μοντέλο. Σαφώς κι όπως προτείνουμε για όλα τα μεταχειρισμένα, ένας ενδελεχής έλεγχος πριν την αγορά του επιβάλλεται, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε ένα προβληματικό αυτοκίνητο.

Ικανοποιεί ο κινητήρας διπλού καυσίμου

Κάτω από το καπό του Opel Corsa υπάρχει ο 1.200άρης κινητήρας διπλού καυσίμου με ισχύ 83 ίππων και 110 Nm ροπής που αποδίδεται στις 4.000 σ.α.λ., όταν δουλεύει με LPG! Αν ο οδηγός κινηθεί αποκλειστικά με βενζίνη τότε η ισχύς του κινητήρα είναι στα 85 άλογα και η ροπή στα 115 Nm. Ο κινητήρας απλά ικανοποιεί αφού το ζητούμενο είναι η οικονομία κι όχι οι επιδόσεις. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 14,1 δλ., με τη βελόνα του ταχυμέτρου να σταματάει στα 155 χλμ./ώρα, όταν καταναλώνει υγραέριο. Οι τιμές επιδόσεων με βενζίνη είναι στα 13,9 δλ. και 168 χλμ./ώρα αντίστοιχα! Σε ότι αφορά την κατανάλωση, αυτή είναι σε χαμηλά επίπεδα, μιας και με LPG απαιτούνται 7,1 λτ./100 χλμ., ενώ με βενζίνη η κατανάλωση είναι μόλις στα 5,6 λτ./100 χλμ. Αντίστοιχα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται στα 110 και 129 γρ./χλμ. Φυσικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και μόνος του με πιο καύσιμο θέλει να λειτουργεί το αυτοκίνητο, μέσω του ειδικού διακόπτη που βρίσκεται κεντρικά στο ταμπλό για εύκολη αλλαγή από το ένα πρόγραμμα λειτουργίας στο άλλο. Τα προγράμματα λειτουργίας (LPG, βενζίνης) αλλάζουν αυτόματα ή μπορούν να επιλέγονται μηχανικά. Μία λυχνία ανάβει μέσα στο διακόπτη όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε LPG mode. Μόλις γίνεται αλλαγή για χρήση βενζίνης, η λυχνία σβήνει.

Σας πάει παντού άνετα!

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, το Opel Corsa LPG δεν θα σας απογοητεύσει, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών της κατηγορίας, αλλά και της ισχύς του κινητήρα. Στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο θα ταξιδέψει άνετα, ανεβάζοντας γραμμικά χιλιόμετρα στο κοντέρ, ενώ η ανάρτηση φροντίζει να αφήνει εκτός καμπίνας τα περισσότερα «παρατράγουδα» του οδοστρώματος, ενώ δεν επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει αισθητές κλίσεις στις στροφές, όμως η ποιότητα κύλισης δεν είναι τόσο καλή. Ο οδηγός λαμβάνει στιβαρή αίσθηση από το πλαίσιο, αλλά από το τιμόνι θα ζητηθεί περισσότερο βάρος και πληροφόρηση ειδικά στις στροφές.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία

Get it on Google Play Download on the App Store