Άνετο αυτοκίνητο με €8.000 «καίει» 5,0 λτ./100 χλμ.

Τον τελευταίο καιρό πολλά καινούργια αυτοκίνητα που απευθύνονται στο ευρύ αγοραστικό κοινό έχουν ακριβύνει αρκετά, με αποτέλεσμα οι εν δυνάμει καταναλωτές να ανεβάζουν το διαθέσιμο προϋπολογισμό τους και να χρεώνονται περισσότερα χρήματα ή να κάνουν υποχωρήσεις. Δίχως αμφιβολία τα νέα μοντέλα είναι σαφώς πιο σύγχρονα συγκριτικά ακόμα και με τα 5ετίας, ωστόσο δεν παύει μεταχειρισμένα λίγων ετών να κοστίζουν τα μισά χρήματα και να είναι ακόμα αξιόλογα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Citroen C3 με τον 1.600άρη κινητήρα πετρελαίου, το οποίο προσφέρεται σε τιμές που κυμαίνονται στις 8.000 ευρώ, όσον αφορά ταξινομημένα του 2016. Το γαλλικό μικρό ντίζελ θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω όσους αναζητούν ένα πολύ οικονομικό σε κατανάλωση και άνετο αυτοκίνητο. Με μια καλή έρευνα αγοράς, σίγουρα θα βρεθεί το κατάλληλο, μιας και διατίθενται πολλά στις εμπορίες των μεταχειρισμένων.

Σχεδιαστικά, το προγενέστερο C3 με το έντονα καμπύλο αμάξωμα των 3.941 χλστ. παραμένει ελκυστικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις περιλαμβάνεται σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, η οποία το αναβαθμίζει και το κάνει πιο λειτουργικό. Την ποιότητα αναβαθμίζει το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό και η γεροδεμένη συναρμογή. Στον τομέα των χώρων, το αυτοκίνητο θα ικανοποιήσει τέσσερις επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων είναι μεγάλο και για τα τωρινά δεδομένα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο 1.6 BlueHDi κινητήρας με την απόδοση των 75 ίππων και την αρκετή ροπή των 233 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει γεμάτο τράβηγμα στις χαμηλο-μεσαίες στροφές, διατηρεί εύκολα γρήγορους ρυθμούς στο ταξίδι και προπάντων καίει λίγο καύσιμο. Σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση βρίσκεται στα 5,0 λτ./100 χλμ., με τη Citroen να ανακοινώνει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 171 χλμ./ώρα.

Στα πολύ θετικά του στοιχεία ανήκουν τα αναπαυτικά καθίσματα και οι άνετες αναρτήσεις, που μεταφέρουν οδηγό και επιβάτες ξεκούραστα σε κάθε διαδρομή. To C3 είναι ευέλικτο στην πόλη και ιδιαίτερα σταθερό στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων. Στις στροφές οι κλίσεις είναι υπαρκτές και οι τάσεις υποστροφής εμφανίζονται προοδευτικά.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store