Diesel «χαμαι-λέοντας» SUV με 13.000 ευρώ

Θέλετε να αλλάξετε αυτοκίνητο μεν, αλλά για τους όποιους λόγους δεν σκοπεύετε να δώσετε και μια μικρή περιουσία δε, αφού βολιδοσκοπείτε τα SUV/Crossover! Επομένως σκέφτεστε να κοιτάξετε στην αγορά των μεταχειρισμένων για να βρείτε μια αξιόλογη πρόταση!

Στα μεταχειρισμένα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σας και προσφέρονται σε λογικές τιμές για τις αρετές τους. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα επιλογή στα crossover είναι το μοντέλο της Peugeot και πιο συγκεκριμένα το πρώτης γενιάς 2008, με τον κινητήρα πετρελαίου e-HDi των 115 ίππων. Ένα αυτοκίνητο «χαμαιλέοντας», το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες, καθώς είναι ευέλικτο στην πόλη, άνετο στο ταξίδι, έχει καλούς χώρους, ενώ πάει και εκτός ασφάλτου. Ο μέσος όρος τιμής για μοντέλο χρονολογίας 2015 – 2016 είναι στα 13.000 ευρώ και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα αυτοκίνητα στην αγορά.

Το Peugeot 2008 από την απαρχή της καριέρας του είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού, χάρη στο όμορφο παρουσιαστικό του. Μοντέρνο, κομψό και αρκετά δυναμικό, με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του να ενισχύεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 160 χλστ., τα πλαστικά προστατευτικά χαμηλά στα μαρσπιέ, τις «ποδιές» στους προφυλακτήρες και τις ράγες οροφής.

Ικανοποιημένοι θα μείνει κι από την καμπίνα του Peugeot 2008, καθώς πέρα από τον όμορφο σχεδιασμό, θα σας κερδίσει και με την καλή ποιότητα κατασκευής. Ο πίνακας οργάνων κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με τη σχεδίασή του όσο και με την ψηλή θέση που βρίσκεται, ενώ η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μια οθόνη αφής 7 ιντσών μέσω της οποίας ελέγχονται όλες οι ρυθμίσεις του συστήματος πολυμέσων. Κερασάκι στην τούρτα το μικρό τιμόνι που ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τέσσερις επιβαίνοντες θα βολευτούν χωρίς παραχωρήσεις, έχοντας αρκετό αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Ο χώρος αποσκευών με τη σειρά του έχει όγκο 350 λίτρων, μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης εξυπηρετώντας τα μέγιστα στην μεταφορά αποσκευών.

Πολύ καλό σε κινητήρα και οδική συμπεριφορά

Κάτω από το καπό του Peugeot 2008 υπάρχει ο πετρελαιοκινητήρας των 1.560 κ.εκ., με ισχύ 115 ίππων και 270 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο διακρίνεται για την ομαλή του και αθόρυβη λειτουργία του, τις σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ. & τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα) και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των 6,0 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές μεικτές συνθήκες. Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει το Peugeot 2008 σε κάθε είδους διαδρομή, όπου η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης φροντίζει για την άνεση στα ταξίδια, μαζί με την προσεγμένη ποιότητα κύλισης. Σε δρόμο με στροφές εξασφαλίζει την απαραίτητη πρόσφυση, ενώ η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός από το σύστημα διεύθυνσης είναι καλή, με τα φρένα να ικανοποιούν σε αίσθηση και απόδοση.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store