Εκατοντάδες φθηνά Opel Corsa 1.3 diesel

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου έχουν το βασικό πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης, ενώ σε συνδυασμό με τη φθηνότερη τιμή του καυσίμου (συγκριτικά με τη βενζίνη) αυξάνεται το όφελος για τον οδηγό. Σήμερα τα οικονομικά σε τιμή ντίζελ καινούργια μοντέλα είναι ελάχιστα και σε τιμές που βρίσκονται από 20.000 ευρώ και άνω.

Όμως, με τα μισά σχεδόν χρήματα μπορεί να κανείς να αποκτήσει ένα πετρελαιοκίνητο μικρό λίγων ετών και με αποδοτικό κινητήρα. Όπως το προγενέστερο και δημοφιλές Opel Corsa 1.3 CDTI 95 PS, το οποίο πωλείται σε τιμές γύρω στις 9.000-10.000 ευρώ (μοντέλα του 2015-2017). Τα διαθέσιμα οχήματα που υπάρχουν στην αγορά από εμπορίες και ιδιώτες είναι πάρα πολλά, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι με ένα καλό ψάξιμο θα βρεθεί το κατάλληλο αυτοκίνητο.

Ο 1.300άρης κινητήρας Multijet που προέρχεται από τη Fiat ταιριάζει κατάλληλα στο μικρό Opel, αφού προσφέρει σβέλτες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Με ισχύ 95 ίππων στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 190 Nm στις 1.500 σ.α.λ. επιταχύνει το αμάξωμα των 1,2 τόνων στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 182 χλμ./ώρα. Το μοτέρ εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, με το χαρακτηριστικό κροτάλισμα να είναι μειωμένης έντασης, όπως και οι κραδασμοί. Σημαντικό προσόν του είναι η πραγματική κατανάλωση δοκιμής των 5,0 λτ./100 χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις 3,3 λτ./100 χλμ. και 87 γρ./χλμ. CΟ2).

Το 5ης γενιάς Corsa είχε βελτιωθεί σημαντικά σε άνεση στο δρόμο, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη ποιότητα κύλισης. Πρόσθετα επιδεικνύει καλή σταθερότητα και ουδέτερη συμπεριφορά όταν πιεστεί. Ωστόσο, η οδηγική αίσθηση δεν είναι το δυνατό σημείο του Corsa, γιατί το τιμόνι δεν παρέχει καλή πληροφόρηση και ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ασαφής σε κούμπωμα.

Στα θετικά του στοιχεία ανήκει το προσεγμένο σε ποιότητα εσωτερικό, όπου το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό αναβαθμίζει συνολικά την εικόνα. Οι πιο ακριβές εκδόσεις εξοπλίζονται και με το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών. Η θέση οδήγησης είναι σχετικά ψηλά τοποθετημένη και ελαφρώς άβολη αφού τα καθίσματα είναι σκληρά. Τέλος, οι χώροι είναι επαρκείς για 4 επιβάτες, με το χώρο αποσκευών των 285 λίτρων να έχει εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Σημείωση: Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν αφορούν αγγελίες.

Get it on Google Play Download on the App Store