Εκατοντάδες μεταχειρισμένα ντίζελ με 7.000 ευρώ

Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπάρχουν πολλά διαθέσιμα οχήματα, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο. Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν αναμενόμενα τα πιο οικονομικά σε τιμή, καθώς με λίγα λεφτά μπορεί να βρεθεί ένα αξιόλογο μοντέλο για να εξυπηρετηθεί κανείς.

Αυτοί που προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός μεταχειρισμένου με πετρελαιοκινητήρα και τα οικονομικά αποθέματα είναι περιορισμένα, τότε το Fiat Punto αποτελεί μια λύση. Με το μηχανικό σύνολο 1.3 Multijet II και πρώτη ταξινόμηση μεταξύ 2011 έως 2013 υπάρχει αρκετός «στόλος» οχημάτων, σε τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 7.000 ευρώ (+/- 1.000 ευρώ). Σε κάθε περίπτωση και όπως ισχύει για όλα τα μεταχειρισμένα, πρέπει να γίνεται διεξοδικός έλεγχος του αυτοκινήτου, γιατί ότι φαίνεται καλό στο μάτι, ενδέχεται να κρύβει προβλήματα.

Ο γνωστός 1.300άρης diesel τεχνολογίας MultiJet II αποδίδει 85 ίππους και 200 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ., εμφανίζει καλό τράβηγμα και ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές. Παράλληλα εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ.), ανεξαρτήτως ταχύτητας στο 5άρι κιβώτιο, αν και στις υψηλές στροφές του μοτέρ κάνουν την παρουσία τους κραδασμοί και τονισμένος θόρυβος. Η κατανάλωσή του είναι χαμηλή, καθώς σε πραγματικές συνθήκες κίνησης βρίσκεται κοντά στα 5,5 λτ./100 χλμ.

Το Punto παρουσιάζεται άνετο και ευχάριστο στις μετακινήσεις με καλή ευελιξία στην πόλη, η οποία ενισχύεται από την επιλογή City που ελαφραίνει το τιμόνι στο παρκάρισμα. Παράλληλα το μικρό Fiat θα κινηθεί και εκτός πόλεως πραγματοποιώντας μακρινές αποστάσεις με οικονομία και ασφάλεια. Στις ευθείες εμφανίζεται σταθερό, χαρακτηριστικό που ισχύει και σε διαδρομές με στροφές, όπου εμφανίζει μικρές κλίσεις, προοδευτικές αντιδράσεις και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, το Punto ικανοποιούσε για τα δεδομένα της εποχής με την ποιότητα κατασκευής, χάρη στις βελτιώσεις που είχαν γίνει στα πλαστικά στο ταμπλό και στις επενδύσεις των καθισμάτων και θυρών. Τέλος, οι χώροι του ιταλικού μικρού αυτοκινήτου θα ικανοποιήσουν τέσσερις ενήλικους επιβάτες, ενώ καλή χωρητικότητα έχει και το πορτ μπαγκάζ των 275 λίτρων.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store