Έμπιστο αυτοκίνητο πόλης με 6.000 ευρώ

Με τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων ολοένα να ανεβαίνουν, η απόκτηση ακόμα και ενός μικρού αυτοκινήτου αποτελεί για κάποιους άπιαστο όνειρο. Οπότε στρέφονται στα μεταχειρισμένα, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους έχουν πάρει τα πάνω τους σε τιμές. Ειδικά τα λίγων ετών πωλούνται όσο σχεδόν κόστιζαν καινούργια. Επομένως για φθηνό μεταχειρισμένο θα πρέπει να γίνει αναζήτηση σε μοντέλα δεκαετίας και άνω.

Συμφέρει το τελευταίο Mitsubishi Colt

Μια τέτοια οικονομική πρόταση ιαπωνικής και αξιόπιστης μάρκας, είναι το τελευταίο Mitsubishi Colt. Ανανεωμένα του 2018 έως 2013 με τους κινητήρες των 1.1 λτ. και 1.3 λτ. προσφέρονται σε αγγελίες μεταξύ 5.500-6.500 ευρώ και αποτελούν μια καλή λύση για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο πόλης με λίγα χρήματα, «σπιρτόζικους» κινητήρες και ευρύχωρο εσωτερικό. Το Colt facelift είχε δεχτεί σημαντικές αλλαγές εξωτερικά, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αμαξώματός του, με το μήκος των 3.940 χιλιοστών.

Με την ανανέωση εκσυγχρονίστηκε και το εσωτερικό του Colt, με την πολύ καλή εργονομία και τις αρκετές θήκες. Σε επίπεδο κατασκευής έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών μαζί με κάποια λεπτά μαλακά στο ταμπλό και στις πόρτες (τα πιο σκουρόχρωμα). Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του ανήκουν οι άνετοι χώροι (στο 5θυρο) για τις μετακινήσεις 4 φιλοξενούμενων, αφού οι πίσω να έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια τους. Ωστόσο μειονέκτημα αποτελεί το πολύ πορτ μπαγκάζ των 186 λίτρων συν άλλα 50 λίτρα κάτω από το αφαιρούμενο δάπεδο.

Κινητήρες με σθένος – καλή οδική συμπεριφορά

Πιο δημοφιλή μηχανικά σύνολα στο Colt ήταν το 3κύλινδρο των 1.1 λτ. με τους 75 ίππους και το 4κύλινδρο 1.300άρι των 95 ίππων. Αμφότερα έχουν αρκετή σπιρτάδα και ειδικά το 1.3 λτ., το οποίο προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις. Αρνητικό γνώρισμά τους αποτελεί ο αισθητός θόρυβος που παράγουν και περνάει στο εσωτερικό. Στις εκδόσεις ClearTec περιλαμβάνονται αλλαγές στις ρυθμίσεις του κινητήρα, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, σύστημα start/stop AS&G (με πολύ καλή λειτουργία) και αλλαγή στην τελική σχέση μετάδοσης.

Στο δρόμο, το μικρό Mitsubishi διακρίνεται πρωτίστως για τη μεγάλη ευκολία στους χειρισμούς και την αρκετά καλή περιμετρική ορατότητα. Οι αναρτήσεις του έχουν σχετικά σφιχτή ρύθμιση, και εξασφαλίζουν ικανοποιητική άνεση και σταθερότητα με φυσιολογικές τάσεις υποστροφής σε δρόμο με στροφές, εφόσον ο οδηγός πιέσει παραπάνω. Το τιμόνι από την πλευρά του διαθέτει καλή αμεσότητα και βάρος, όμως από πλευράς αίσθησης το διακρίνει μια ασάφεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.124 1.332
Ισχύς (hp/σ.α.λ.) 75/6.000 96/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 100/4.000 125/4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 13,3 10,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 166 180
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 5,5 6,0
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store