Hyundai Getz με 20 χιλιόμετρα (!) για 2.920 ευρώ

To Hyundai Getz γνώριζε μεγάλες δόξες στη χώρα μας, αποτελώντας ένα πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του (πρώτο σε ταξινομήσεις το 2005 και το 2006). Σήμερα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα μεταχειρισμένα και όπως είναι φυσικό τα κοντέρ τους είναι γεμάτα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο όμως, ίσως να είναι το μοναδικό στην Ευρώπη, το οποίο από τότε που κατασκευάστηκε δεν έχει «τσουλήσει» στους δρόμους. Βρίσκεται σε εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Γερμανία και πρόκειται για ένα αμεταχείριστο Hyundai Getz 1.4 του 2005 με μόνο 20 χιλιόμετρα. Άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, ειδικά και από το εσωτερικό όπου το τιμόνι, τα καθίσματα και όλα τα επιμέρους τμήματα δεν έχουν καμία φθορά. Ακόμα και για ανταλλακτικά να το πάρει κανείς, σίγουρα θα βγάλει πολλά περισσότερα λεφτά από το ποσό των 2.920 ευρώ που πωλείται.

Όποιος το πάρει με τα λίγα αυτά χρήματα (δεδομένου ότι δεν έχει χιλιόμετρα) θα ικανοποιηθεί πλήρως από το δυνατό 1.400άρη κινητήρα των 97 ίππων και 126 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ.). Στην οδήγηση, το μικρό σε διαστάσεις αμάξωμα των 3.820 χλστ. (το νέο i20 έχει μήκος 4.040 χλστ.) εξυπηρετεί στην πόλη, ενώ παράλληλα εστιάζει στη φιλικότητα στους χειρισμούς και στην άνεση.

Στα σημαντικά του προσόντα ακόμα και για τα τωρινά δεδομένα, είναι οι πολύ άνετοι χώροι για τέσσερις επιβάτες, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια. Το πορτ μπαγκάζ των 254 λίτρων είναι μικρό για τα τωρινά δεδομένα (352 λτ. το νέο i20), όμως το τετραγωνισμένο του σχήμα το καθιστά πλήρως εκμεταλλεύσιμο.

Get it on Google Play Download on the App Store