Iδανικό αυτοκίνητο πόλης με 7.000 ευρώ

Ο περισσότερος κόσμος ζει και κινείται στις μεγαλουπόλεις, οπότε είναι εύλογο να δίνει προτεραιότητα στην οικονομία και ευελιξία κατά τις καθημερινές μετακινήσεις του με το αυτοκίνητο. Κατάλληλη λύση αποτελούν τα μοντέλα της μίνι κατηγορίας, αφού έχουν τις πιο μικρές διαστάσεις, εξοπλίζονται με χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες και γενικά δεν ζητούν πολλά ως προς την συντήρηση και τα πάγια έξοδά τους.

Όσοι δεν έχουν ή δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα, τότε θα κοιτάξουν προς τα μεταχειρισμένα, αφού στα μισά λεφτά συγκριτικά με ένα καινούργιο, όλο και κάποια ευκαιρία θα βρουν. Μια ιδανική και δημοφιλής επιλογή αποτελεί το Fiat Panda 1.2, το οποίο προσφέρεται σε τιμές κοντά στις 7.000 ευρώ (με πρώτη ταξινόμηση μεταξύ 2013 έως 2016).

Το 3ης γενιάς Panda με το νεανικό σχεδιαστικά αμάξωμα των 3.653 χλστ. μήκους, 1.643 χλστ. πλάτους και 1.551 χλστ. ύψους, είναι πολύ εύκολο στους χειρισμούς και στο παρκάρισμα, λύνοντας τα χέρια του οδηγού του. Παράλληλα, ο γνωστός και αξιόπιστος 1.200άρης 4κύλινδρος και 8βάλβιδρος κινητήρας με τους 69 ίππους και τα 102 Nm ροπής είναι ελαστικός στις χαμηλές στροφές και ταιριάζει κατάλληλα στο ιταλικό μίνι. Οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπέστατες για την πόλη (0-100 χλμ./ώα σε 14,2 δλ.), ενώ σύμφωνα με τη Fiat και τις παλαιότερες μετρήσεις καταναλώνει 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 120 γρ./χλμ. CO2.

Εκτός από εξαιρετικά ευέλικτο, το Panda είναι και άνετο, αφού οι αναρτήσεις του με τη μαλακή ρύθμιση και τα ψηλού προφίλ ελαστικά, φιλτράρουν με επιτυχία τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων. Επίσης, το ελαφρύ τιμόνι κάνει τις μανούβρες «παιχνίδι», ειδικά με την επιλογή «City».

Νεανική είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί το οβάλ ταμπλό και ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας των ταχυτήτων. Τα σκληρά πλαστικά που το απαρτίζουν είναι συμπαγή και γεροδεμένα, ενώ δεν υπάρχει κάπου ακάλυπτη επιφάνεια. Στα θετικά ανήκουν η πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, χάρη στις πολλές γυάλινες επιφάνειες και την ψηλή θέση οδήγησης. Οι χώροι επαρκούν για τις καθημερινές μετακινήσεις έως τεσσάρων ατόμων, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 225 λίτρων.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store