Ιδανικό καθημερινό αυτοκίνητο με 11.000 ευρώ

Η πλειοψηφία των οδηγών κινούνται καθημερινά στις μεγαλουπόλεις, για αυτό και τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας βρίσκονται χρόνια τώρα ψηλότερα σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές είναι πολλές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, τόσο αυτούς που θέλουν την εγγύηση και σιγουριά του καινούργιου, όσο και εκείνους που αναζητούν πιο οικονομική λύση μέσω των μεταχειρισμένων.

Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να βρεθεί το κατάλληλο, λόγω της μεγάλης προσφοράς. Μια αξιόλογη περίπτωση είναι το προγενέστερο Hyundai i20, καθώς είναι αξιόπιστο και θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες αστικών μετακινήσεων αλλά και αν χρειαστεί μακρύτερων διαδρομών. Μοντέλα του 2016-2017 με τον 1.2 λτ. κινητήρα υπάρχουν πολλά και σε τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 11.000 ευρώ (+/- 1.000 ευρώ).

Αναφορικά με τους κινητήρες, ο 1.2 λτ. ήταν διαθέσιμος σε δύο αποδόσεις ισχύος. Ο βασικός αποδίδει 75 ίππους και 122 Nm ροπής, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 13,6 δλ., και τελική ταχύτητα 159 χλμ./ώρα. Η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι 4,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. Το πιο δυνατό 1.200άρι μοτέρ έχει ισχύ 84 ίππων και 122 Nm ροπή, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,1 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 171 χλμ./ώρα. Μεικτή κατανάλωση και εκπομπές CO2 είναι ίδια με το μοτέρ των 75 ίππων.

Το προγενέστερο i20 με μήκος 4.035 χιλιοστά τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας ακόμα και με τα τωρινά δεδομένα. Γεγονός που έχει ανάλογα οφέλη στους χώρους, μιας και τέσσερα ενήλικα άτομα θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 326 λίτρων. Παράλληλα, το εσωτερικό του προσφέρει πολύ καλή εργονομία και σε επίπεδο κατασκευής είναι στιβαρό και με χρήση μαλακού λεπτού πλαστικού στο ταμπλό.

Το δεύτερης γενιάς i20 είχε βελτιωθεί σημαντικά και σε οδική συμπεριφορά, χάρη και στην σημαντικά αυξημένη στρεπτική ακαμψία, τις νέες αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης. Το μικρό Hyundai παρουσιάζεται ισορροπημένο ως σύνολο στο δρόμο, καθώς οι κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις του δεν αφήνουν το αυτοκίνητο να πλέει ή να παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις στις στροφές. Μαζί με το χαμηλό θόρυβο κύλισης και το η άνεση κατά τη διέλευση από τις ανωμαλίες των δρόμων, κάνουν τις μετακινήσεις ξεκούραστες.

Get it on Google Play Download on the App Store