Kaταπλητικό αυτοκίνητο με 7.000 ευρώ

Αρκετός κόσμος που αναζητά ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ψάχνει κυρίως για κάποιο μοντέλο πόλης προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αστικές του μετακινήσεις. Αυτοκίνητα από δεύτερο χέρι με ποσά της τάξεως των περίπου 7.000 ευρώ θα βρείτε πάρα πολλά στις εμπορίες και αγγελίες.

Ανάμεσα σε αυτά, ένα που ξεχωρίζει για το έντονα νεανικό του στιλ και την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά, είναι το δεύτερης γενιάς Ford Ka. Σε τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 6.500-7.500 ευρώ πωλούνται τα μοντέλα με πρώτη ταξινόμηση μεταξύ 2013 έως 2015.

Αυτό το Ka παρουσιάστηκε το 2008 και σταμάτησε να παράγεται το 2016, ενώ είχε εξελιχθεί χρησιμοποιώντας ως βάση το Fiat 500, με το οποίο κατασκευάζονταν στην ίδια γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Tychy στην Πολωνία. Ωστόσο, σε σχέση με τον Ιταλό συγγενή του διέφερε τελείως εξωτερικά, όπως και στο εσωτερικό, εκτός από κάποια ίδια χειριστήρια. Το μίνι Ford με το γεμάτο καμπύλες και αιχμηρά σχήματα αμάξωμα των 3.620 χλστ. μήκους, 1.656 χλστ. πλάτους, 1.504 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.299 χλστ., παραμένει στιλάτο.

«Παιχνιδιάρικο» σχεδιασμό έχει και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί η φαρδιά κεντρική κονσόλα με τον ψηλά τοποθετημένο επιλογέα των ταχυτήτων. Τα σκληρά και συμπαγή πλαστικά ικανοποιούν σε ποιότητα, όπως το φινίρισμα και η συναρμογή των επιμέρους επιφανειών. Ωστόσο οι χώροι είναι μέτριοι και ειδικά για αυτούς που θα φιλοξενηθούν στο πίσω κάθισμα. Επαρκές για τις καθημερινές ανάγκες είναι το πορτ μπαγκάζ των 224 λίτρων με το ψηλό κατώφλι φόρτωσης.

Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται δάπεδο και μηχανικά μέρη με το Fiat 500, το Ka είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση και με καλύτερο πάτημα στο δρόμο, χάρη στις διαφορετικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων. Ο 1.200άρης κινητήρας από την πλευρά του με τους 69 ίππους και τα 102 Nm ροπής, είναι ελαστικός και με θετική απόκριση, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων έχει καλή αίσθηση και σωστή κλιμάκωση. Το μίνι Ford επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,4 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 159 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 115 γρ./χλμ.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store