Κυριλέ 1.600άρι σε τιμή μίνι μεταχειρισμένου

Ευκαιρίες στην αγορά αυτοκινήτου υπάρχουν πολλές, τόσο στα καινούργια, όσο και στα μεταχειρισμένα. Βέβαια, αυτά που είναι από δεύτερο χέρι απαιτούν περισσότερο ψάξιμο, γιατί θα πρέπει να βρεθεί -κατόπιν ελέγχων- εκείνο που έχει διατηρηθεί στην καλύτερη κατάσταση και πωλείται στα καλύτερα χρήματα.

Όσοι λοιπόν αναζητούν ένα οικογενειακό πολυτελές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με λίγα χρήματα, τότε ας ρίξουν μια ματιά στο Volvo S40 δεύτερης γενιάς. Διαθέσιμα οχήματα υπάρχουν αρκετά σε αγγελίες, κυρίως με τον 1.6 λτ. κινητήρα. Επίσης και με τον 1.800άρη είναι βατό από θέμα φορολογίας, ενώ οι τιμές αμφοτέρων είναι προσιτές και κυμαίνονται γύρω στις 6.000-8.000 ευρώ.

Το μεσαίο σεντάν των 4,45 μ. μήκους έχει κομψό σχεδιασμό εξωτερικά, όπως αντίστοιχα και στο εσωτερικό του. Σε αυτό κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η λεπτή σε πάχος κυρτή κεντρική κονσόλα με τα ενσωματωμένα χειριστήρια που θυμίζουν τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Την πολυτελή του εικόνα ενισχύει η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αφού η συναρμογή και το φινίρισμα είναι προσεγμένα και το ταμπλό καλύπτεται από παχύ αφρώδες υλικό. Το S40 παρέχει ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 404 λίτρων είναι μικρό συγκριτικά με άλλων μεσαίων σεντάν της εποχής που βρίσκονταν κοντά στα 500 λίτρα.

Στην οδήγηση εστιάζει στην άνεση, αφού οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις του διαθέτουν σχετικά μαλακή ρύθμιση και εξασφαλίζουν ξεκούραστες μετακινήσεις. Επίσης, το αυτοκίνητο είναι ασφαλές σε κάθε διαδρομή και κινείται με σιγουριά τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές, ακόμα και σε πιεσμένους ρυθμούς.

Ο αρχικός κινητήρας των 1.6 λίτρων με τους 100 ίππους και τα 150 Nm ροπής κινεί αξιοπρεπώς το αμάξωμα των 1.388 κιλών. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,9 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα και η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 7,2 λτ./100 χλμ. Το 1.8 λτ. μηχανικό σύνολο αποδίδει 125 ίππους και 165 Nm ροπής, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ., η τελική αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα και η κατανάλωση είναι επίσης 7,2 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store