Με 8.000 ευρώ παίρνεις diesel με τα όλα τους!

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακάμπτει σημαντικά, τόσο λόγω της αύξησης τιμών των καινούργιων, όσο κι από το γεγονός πως οι παραδόσεις πολλών νέων αυτοκινήτων αργούν σημαντικά. Οι καταναλωτές αναζητούν λοιπόν μεταχειρισμένα μοντέλα που δεν θα τους «γονατίσουν» οικονομικά και θα είναι παράλληλα σε θέση να τους μετακινούν με ασφάλεια. Εμείς επιλέξαμε τέσσερις αξιόλογες προτάσεις από την κατηγορία των μικρών, που εφοδιάζονται με κινητήρα πετρελαίου και προσφέρονται σε τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 8.000 με 9.000 ευρώ!

Citroen C3 1.6 BlueHDi 75 PS

H Citroen έχει μια μακρά ιστορία σε ότι αφορά τα diesel μοντέλα και το C3 είναι ένα από αυτά, που έχουν συμβάλλει στην επιτυχία της μάρκας. Το Citroen C3 είναι μια κατάλληλη επιλογή για όσους επιζητούν ένα άνετο αυτοκίνητο, με αξιόπιστο, αποδοτικό κι ολιγαρκή κινητήρα.

Πέρα από τις αρετές του μηχανικού συνόλου που θα αναλύσουμε παρακάτω, το C3 θα σας ενθουσιάσει και με το παρουσιαστικό του, με τις θελκτικές καμπύλες του. Ο όμορφος σχεδιασμός συνεχίζεται και στην καμπίνα, που αποτελείται από ποιοτικά υλικά με καλό δέσιμο μεταξύ τους. Αν τώρα επιλέξετε μια από τις πιο πλούσιες εκδόσεις θα απολαμβάνετε και την οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Σε ότι αφορά τους χώρους, τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν εύκολα, ενώ για τις αποσκευές τους υπάρχουν διαθέσιμα 300 λίτρα, νούμερο αρκετό για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ο 1.6 BlueHDi πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 75 ίππους και 233 Nm ροπής, από τις 1.750 σ.α.λ. Το μοτέρ διαθέτει καλό τράβηγμα από χαμηλά, επιτυγχάνοντας με ευκολία ταχύτητες ταξιδιού και με την κατανάλωση καυσίμου να διατηρείται χαμηλά. Σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση βρίσκεται στα 5,0 λτ./100 χλμ., με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 12,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 171 χλμ./ώρα. Στο δρόμο, το μικρό Citroen προσφέρει άνετες μετακινήσεις χάρη στα αναπαυτικά καθίσματα και τις μαλακές αναρτήσεις, όντας σταθερό κι ευθύβολο στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων, ενώ στις στροφές οι κλίσεις είναι υπαρκτές, αλλά η πρόσφυση είναι άφθονη!

Ford Fiesta 1.5 TDCi 95 PS

Το Ford Fiesta είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα μικρό, αλλά σπορτίφ μοντέλο για να το στρίβεις και να σου προσφέρει πολλά χαμόγελα. Το μικρό της Ford διακρίνεται επίσης με τον μοντέρνο σχεδιασμό του, αλλά και τον αποδοτικό του κινητήρα. Αυτός έχει χωρητικότητα 1.5 λτ. με ισχύ 95 ίππων, με τη ροπή να βρίσκεται στα 215 Nm και ταιριάζει γάντι με το 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Το σπριντ από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ., με τη μέση πραγματική κατανάλωση πετρελαίου να βρίσκεται στα 5,5 λτ./100 χλμ.

Εκεί που το Fiesta είναι πραγματικά ασυναγώνιστο, είναι στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, όντας ένα εξαιρετικά fun to drive αυτοκίνητο, το οποίο σε δρόμο με στροφές προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση. Ακόμα κι αν το πιέσετε αυτό αντιδρά πολύ φιλικά και προβλέψιμα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στο χειριστή του. Πολύ καλό είναι το Fiesta και στον αυτοκινητόδρομο, αφού σας ταξιδεύει γρήγορα κι άνετα στον προορισμό σας.

Η καμπίνα του Fiesta διακρίνεται με τον καλαίσθητο σχεδιασμό της, καθώς και με την καλή ποιότητα των υλικών που απαρτίζουν το ταμπλό του. Από πλευράς χώρων επιβατών, τέσσερις ενήλικες με κανονικό ύψος δε θα δυσκολευτούν να φιλοξενηθούν στο πίσω κάθισμα, αφού θα βρουν όλο τον απαιτούμενο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, με το πορτ μπαγκάζ των 290 λίτρων να ικανοποιεί.

Renault Clio 1.5 dCi 90 PS

Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή είναι το Renault Clio 4ης γενιάς, το οποίο έκανε μια άκρως επιτυχημένη πορεία και στη χώρα μας. Ακόμα και τώρα ως μεταχειρισμένο έχει αυξημένη ζήτηση χάρη στις αρκετές αρετές του.

Ο εξωτερικός, αλλά κι εσωτερικός σχεδιασμός του Clio ακόμα και σήμερα δείχνει φρέσκος. Εξωτερικά οι καμπύλες είναι άρτια σμιλευμένες με τις ακμές του αμαξώματος, ενώ η καμπίνα θα σας αρέσει με τα καλά υλικά που την αποτελούν. Αν επιλέξετε μια πιο πλούσια έκδοση θα έχετε στη διάθεσή σας και την έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών του infotainment. Χωροταξικά, το Clio είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα ενήλικα άτομα χωρίς παραχωρήσεις, με το χώρο αποσκευών των 300 λίτρων να είναι μεγάλος και να σας διευκολύνει.

Ο πολύ καλός συνολικά 1.500άρης dCi ήταν διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 75 και 90 ίππους, με τη δεύτερη να είναι η καλύτερη επιλογή. Ο κινητήρας των 90 ίππων και των 220 Nm ροπής προσφέρει σβέλτες επιδόσεις με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Η λειτουργία του είναι γραμμική και ραφιναρισμένη, με το τράβηγμα να είναι δυνατό από χαμηλά. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 11,7 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 178 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σε ρεαλιστικές συνθήκες βρίσκεται στα μόλις 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 90 γρ./χλμ. Στα θετικά γνωρίσματα του Renault Clio είναι κι η ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, συνδυάζοντας την άνεση με το πολύ καλό κράτημα σε κάθε διαδρομή.

Peugeot 208 1.6 BlueHDi 75 PS

Ακόμα μια αξιόλογη γαλλική επιλογή είναι το μοντέλο της Peugeot, το 208, με τον κινητήρα 1.6 BlueHDi των 75 ίππων. Το Peugeot 208 ενθουσιάζει τους υποψήφιους αγοραστές του με το νεανικό και μοντέρνο παρουσιαστικό του, ενώ εξίσου μοντέρνο, αλλά κι άνετο είναι και το εσωτερικό του. Εκεί θα σας αρέσει η οθόνη του infotainment με διαγώνιο 7 ιντσών (αρκεί να επιλέξετε την έκδοση Active), ενώ το μικρό τιμόνι ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Κατασκευαστικά τώρα τα υλικά που έχουν επιλεγεί είναι ποιοτικά, με τη μεταξύ τους συναρμογή να είναι ραφιναρισμένη. Οι επιβάτες του Peugeot 208 θα βολευτούν, ενώ ικανοποιητικό είναι το πορτ μπαγκάζ των 285 λίτρων.

Ο diesel 1.6 BlueHDi των 75 ίππων, χάρη στη ροπή των 230 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. έχει καλό τράβηγμα και προσφέρει καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,3 δλ. Βασικό προσόν είναι και η πολύ χαμηλή κατανάλωση, η οποία σε μεικτές ρεαλιστικές συνθήκες αγγίζει τα 5,8 λτ./100 χλμ.

Εξίσου καλά τα πάει το 208 και στο δρόμο, αφού συνδυάζει άνεση και κράτημα, όντας ευχάριστο σε κάθε είδους διαδρομή. Οι αναρτήσεις αμβλύνουν με αποτελεσματικό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, το αμάξωμά του είναι σταθερό σε κάθε τύπου οδοστρώματος, ενώ το τιμόνι είναι ελαφρύ στους ελιγμούς, με σωστό βάρος και περνάει καλή πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού όσο αυξάνεται η ταχύτητα.

Σημείωση: Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν αφορούν αγγελία!

Get it on Google Play Download on the App Store