Πάνω από 400 Toyota Yaris Diesel σε προσιτές τιμές

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται χιλιάδες στην Ελλάδα και όποιος ψάχνει, σίγουρα θα βρει εκείνο που τον ενδιαφέρει στον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κατάστασης και τιμής. Αναμενόμενα τα μικρά σημειώνουν μεγάλη ζήτηση, αφού στην πλειοψηφία τους οι τιμές τους είναι προσιτές, συν του ότι υπάρχει τεράστια προσφορά.

Ένα μοντέλο που ανέκαθεν βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών, είναι το εξαιρετικά δημοφιλές Toyota Yaris. Εύλογα διατίθενται εκατοντάδες από δεύτερο χέρι, όπως είναι το προγενέστερο με τον 1.400άρη κινητήρα πετρελαίου. Το εύρος το χρονολογιών τους βρίσκεται κυρίως μεταξύ 2012 έως 2018 με το φθηνότερο να πωλείται στις 7.200 ευρώ και το ακριβότερο στις 15.500 ευρώ. Ένας μέσος όρος τιμών με πολλά οχήματα κυμαίνεται μεταξύ 9.000-12.000 ευρώ, ανάλογα πάντα τα χιλιόμετρα, την έκδοση εξοπλισμού και τη χρονιά, γιατί είχε δεχτεί και αρκετές ανανεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κινητήρας είναι ο ίδιος, ο 4κύλινδρος, 8βάλβιδος 1.4 D-4D, ο οποίος ταιριάζει ιδανικά στο Yaris, αφού συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Πιο αναλυτικά, το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 90 ίππους στις 3.800 σ.α.λ. και 205 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. και συνδυάζεται με ένα κοντό σε διαδρομές χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Στο facelift Yaris του 2014 είχαν γίνει ορισμένες βελτιώσεις ως προς τη μείωση των δονήσεων, με τους θορύβους και τους κραδασμούς που έφταναν στο εσωτερικό να ήταν περιορισμένοι. Ο 1.400άρης ντίζελ παρουσιάζει θετικό τράβηγμα και ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, με πραγματική κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ.

Στα πλεονεκτήματα του Yaris ανήκει και ο ευκολοδήγητος χαρακτήρας του, ενώ από το facelift του 2014 και μετά είχαν γίνει βελτιώσεις στην ανάρτηση και στην υποβοήθηση του τιμονιού. Το μικρό Toyota κινείται με ασφάλεια στις ευθείες ανεξαρτήτως ταχύτητας και είναι σε θέση να καλύψει εύκολα και αποστάσεις εκτός αστικού περιβάλλοντος. Στις στροφές εμφανίζει καλή πρόσφυση και κράτημα, θα γλιστρήσει προοδευτικά και ελεγχόμενα κατόπιν επιδίωξης. Φυσικά η οδική του συμπεριφορά εξαρτάται από την κατάσταση των ελαστικών, αμορτισέρ και των αναρτήσεων γενικότερα, εφόσον πρόκειται για μεταχειρισμένο, οπότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος και στο έγγραφο του ΚΤΕΟ.

Ένα ακόμα σημείο που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, είναι το εσωτερικό του και ειδικά στα ανανεωμένα Yaris, όπου είχε αλλάξει σημαντικά το ταμπλό και είχαν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις. Η ποιότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι καλή, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται τυχόν τριγμοί με την πάροδο των χιλιομέτρων. Επιπλέον οι πιο πλούσιες εκδόσεις διέθεταν και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6,1 ιντσών αρχικά και 7 ιντσών μετέπειτα. Οι χώροι του είναι αρκετοί για τέσσερα άτομα και το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 286 λίτρα. Μόνο η θέση οδήγησης μπορεί να μη βολέψει όλους, λόγω της θέσης του τιμονιού.

Σημείωση: Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν είναι μεταχειρισμένα.

Get it on Google Play Download on the App Store