Πολλά μεταχειρισμένα VW Polo 1.4 TDI σε χαμηλές τιμές

Η ζήτηση για καινούργια αυτοκίνητα πετρελαίου έχει αναμενόμενα μειωθεί για το λόγο ότι έχουν λιγοστέψει τα μοντέλα, ωστόσο στα μεταχειρισμένα μπορεί να βρει κανείς αρκετά και σε προσιτές τιμές. Με το ποσό των περίπου 9.000-10.000 ευρώ διατίθενται αρκετά προγενέστερα VW Polo με πρώτη ταξινόμηση μεταξύ 2014 έως 2016 και με τον κινητήρα 1.4 TDI.

Το 3κύλινδρο μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρονταν σε δύο αποδόσεις: Την αρχική των 75 ίππων και την ισχυρότερη με τα 90 άλογα. Το «75άρι» πωλούνταν μόνο στη βασική έκδοση Conceptline, ενώ το 90 PS BMT σε πιο πλούσια εξοπλισμένες, οπότε είναι προτιμότερο.

Ο 1.4 TDI (αντικατέστησε το μέτριο σε απόδοση 1.2 TDI) με τους 90 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και τη ροπή των 230 Nm στις 1.500 σ.α.λ. εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ.) και χαμηλή κατανάλωση (κοντά στα 5,0 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες). Το μηχανικό σύνολο παρουσιάζει πολύ καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και είναι γεμάτο μετά τις 2.000 σ.α.λ., συνδυαζόμενο με ένα μακριάς κλιμάκωσης 5άρι κιβώτιο. Στα πρώτα αυτοκίνητα το Start/Stop είχε το ελάττωμα ότι έσβηνε τον κινητήρα υπό συνθήκες εν κινήσει και έπαιρνε ξανά μπρος με το πάτημα του συμπλέκτη, οπότε εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή στο ψάξιμο του μεταχειρισμένου.

Στην οδήγηση το 5ης γενιάς ανανεωμένο VW Polo 1.4 TDI εμφανίζονταν βελτιωμένο, χάρη στην τοποθέτηση νέου ηλεκτρομηχανικού συστήματος διεύθυνσης. Η ανάρτηση είναι σωστά ρυθμισμένη έτσι ώστε να συνδυάζει με κατάλληλο τρόπο την επιθυμητή άνεση με σταθερότητα στο δρόμο, χωρίς να αφήνει το αμάξωμα να «πλέει» και να παίρνει μεγάλες κλίσεις, ακόμα και σε πιεσμένους ρυθμούς.

Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκει η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, με χρήση μαλακών πλαστικών στο ταμπλό (το 75άρι είχε μόνο σκληρά), στιβαρή συναρμογή και υψηλού επιπέδου φινίρισμα. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις εξοπλίζονται και με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, συν όλες τις γνωστές ηλεκτρικές ανέσεις, κλιματισμό κ.λπ. Ικανοποιητικοί είναι οι χώροι για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών, όπως και η χωρητικότητα του τετραγωνισμένου πορτ μπαγκάζ των 280 λίτρων.

Σε κάθε περίπτωση, όσο καλό και να φαίνεται ένα μεταχειρισμένο εξωτερικά, πρέπει πάντοτε να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store