Το αυτοκίνητο 5ετίας με τη χαμηλότερη τιμή

Στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα βρει κανείς πάρα πολλά διαθέσιμα μοντέλα, από σχεδόν καινούργια, έως αρκετά παλιά. Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν εκείνα με ηλικία 5-6 ετών, καθώς εμφανίζουν σύγχρονα χαρακτηριστικά, δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένα σε χρήση και χιλιόμετρα (υπό κανονικές συνθήκες), ενώ οι τιμές τους είναι αρκετά χαμηλότερες συγκριτικά με αντίστοιχα καινούργια.

Μια τίμια πρόταση για όσους αναζητούν το πιο οικονομικό σε τιμή μικρό αυτοκίνητο 5ετίας, είναι το προγενέστερο Nissan Micra 1.2. Μοντέλα με πρώτη ταξινόμηση του 2016-2017 πωλούνται κατά μέσο όρο σε τιμές που κυμαίνονται κοντά στις 9.000 ευρώ (ανάλογα πάντα την έκδοση, χιλιόμετρα κ.λπ.). Να υπενθυμίσουμε ότι το τέταρτης γενιάς Micra παρουσιάστηκε το 2010 και ανανεώθηκε το 2013, ενώ το υπάρχον Micra λανσαρίστηκε στην Ελλάδα την άνοιξη του 2017.

Το φρεσκαρισμένο προγενέστερο Micra ξεχωρίζει αμέσως από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του, με τα νέα φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρα. Συνολικά, στο κόμπακτ αμάξωμα των 3.780 χλστ. μήκους είχαν αλλαχτεί πάνω από το 50% των εξωτερικών του τμημάτων. Πολλές καμπύλες επιφάνειες κυριαρχούν και στο εσωτερικό του, όπου συναντώνται σκληρά πλαστικά με άγρια υφή, αλλά στιβαρή συναρμογή. Από πλευράς χώρων το Micra είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα χωρίς παραχωρήσεις, προσφέροντας ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 265 λίτρων.

Το προηγούμενο Micra ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα με τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.2 λτ., ισχύος 80 ίππων και 110 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει θετικό τράβηγμα και απόκριση από τις χαμηλές στροφές, ωστόσο δεν λείπει ένα μικρό τρέμουλο στο ρελαντί. Σύμφωνα με τη Nissan, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,7 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,0 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 115 γρ./χλμ.

Στην οδήγηση το πρώτο στοιχείο που εκτιμάται αμέσως, είναι η εξαιρετική ευελιξία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευκολία στους χειρισμούς. Οι αναρτήσεις του παρέχουν καλή άνεση, αν και οι πιο έντονες ανωμαλίες των δρόμων περνούν στους επιβάτες. Ικανοποιητική είναι και η σταθερότητά του, όμως το τιμόνι παρέχει μέτρια αίσθηση.

Get it on Google Play Download on the App Store