Υπερ-αξιόπιστο και ευρύχωρο αυτοκίνητο με 8.000 ευρώ

Όταν αγοράζει κανείς ένα αυτοκίνητο κοιτάζει να του αρέσει σε εμφάνιση, να έχει την απαραίτητη δύναμη αλλά χωρίς να καίει πολύ καύσιμο, να διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και γενικά να του καλύπτει τις όποιες ανάγκες. Κάτι που δεν είναι άμεσα μετρήσιμο ή απτό, είναι η αξιοπιστία. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε είναι να τρέχει στα συνεργεία για βλάβες, αντί να πηγαίνει μόνο για τα προγραμματισμένα σέρβις.

Ειδικά όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, οι πιθανότητες να βγάλει κάποιο πρόβλημα είναι μεγαλύτερες. Για αυτό ένα από τα βασικά σημεία που θα πρέπει να αναζητήσει ο ενδιαφερόμενος πελάτης είναι το βιβλίο σέρβις. Αν αυτό έχει… χαθεί ή κλαπεί, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Ανάμεσα στην πληθώρα των διαθέσιμων μοντέλων ξεχωρίζουν και κάποια που είναι πιο «γερά» από άλλα, σύμφωνα με μεγάλες έρευνες αξιοπιστίας που πραγματοποιούνται ετησίως. Μεταξύ αυτών είναι και το δεύτερης γενιάς Honda Jazz. Στην ελληνική αγορά τα 1.200άρια Jazz με πρώτη ταξινόμηση μεταξύ 2012-2013 πωλούνται κατά μέσο όρο κοντά στις 8.000 ευρώ και υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα. Σίγουρα με ένα καλό ψάξιμο και διεξοδικό έλεγχο θα βρεθεί το πιο κατάλληλο.

Το μικρό Honda με το σχεδόν ενός όγκου αμάξωμα των 3,9 μ. μήκους συνδυάζει εξαιρετικά την ευελιξία με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Παρότι μαζεμένο σε διαστάσεις, μπορεί να παίξει και το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου. Στην πολύ ευρύχωρη καμπίνα του θα φιλοξενηθούν άνετα τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ το χαμηλό κεντρικό τούνελ αφήνει περισσότερο αέρα για τα πόδια. Πολύ εξυπηρετικό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 335 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Επίσης, τα πίσω Magic Seats που σηκώνονται με μία απλή κίνηση διευκολύνουν πολύ τη μεταφορά πιο ψηλών αντικειμένων. Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά πλαστικά του είναι γεροδεμένα, ενώ η κατάστασή τους εξαρτάται πάντα από τη χρήση, εφόσον πρόκειται για μεταχειρισμένο.

Ο 1.2 λτ. i-VTEC κινητήρας ισχύος 90 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 114 Nm στις 4.900 σ.α.λ. συνεργάζεται με ένα πολύ ακριβή σε αίσθηση επιλογέα 5 ταχυτήτων. Το «σπιρτόζικο» μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το μικρό Honda των 1.047 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,6 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 177 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που θα κερδίσει τον οδηγό του Jazz, είναι η άριστη ευελιξία, η ευκολία στους χειρισμούς και η πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Παράλληλα (εφόσον είναι σωστά συντηρημένο), παρουσιάζει και αρκετά καλή οδική συμπεριφορά κινούμενο και σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Στις ευθείες παρουσιάζει σίγουρο πάτημα, όπως και στις στροφές όπου είναι πολύ ουδέτερο και προβλέψιμο.

Δείτε ακόμα: Λιγόφαγο Hybrid SUVάκι με 14.680 ευρώ

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store