Πάτησε στην Ευρώπη το νέο SUV MG XS

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λονδίνου κάνει το νέο κόμπακτ SUV MG XS, το οποίο θα ξεκινήσει τη διάθεσή του στη Μ. Βρετανία προς τα τέλη του 2017. Το νέο MG XS θα κατασκευάζεται στην Κίνα, όπου πωλείται ως MG ZS”.

Εξωτερικά, το MG XS διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ θυμίζει ιαπωνικά και κορεατικά SUV. Από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται στο άνω άκρο των κόμπακτ SUV, αφού έχει μήκος 4,3 μ., πλάτος 1,8 μ., ύψος 1,6 μ. και μεταξόνιο 2,6 μ. Σύγχρονη εικόνα παρουσιάζει και το εσωτερικό του με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες να κυριαρχούν. Παράλληλα, θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας (οθόνη 8 ιντσών στην κονσόλα).

Για την κίνηση του MG XS θα υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητήρες θα είναι ο 1.0 λτ. turbo με ισχύ γύρω στους 123 ίππους και 170 Nm ροπής και ο ισχυρότερος 1.5 λτ. turbo με 164 ίππους και 250 Nm ροπής. Αμφότερα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Αργότερα θα προστεθούν και άλλες πιο οικολογικές εκδόσεις, μία ηλεκτρική και μία plug-in hybrid.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμή Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT

Οδηγούμε το νέο Nissan Micra

Δοκιμή SsangYong Tivoli 1.6 AT 2WD ECO LPG

Get it on Google Play Download on the App Store