Opel Corsa 1.0 Turbo 115 hp

Στη νέα 5η κατά σειρά γενιά του, το μικρό Opel αναβαθμίζεται σε όλους τους τομείς, αποκτώντας πιο μοντέρνα σχεδίαση εξωτερικά και στο εσωτερικό, βελτιωμένη ποιότητα και τεχνολογία, καλύτερη άνεση και νέους κινητήρες. Μεταξύ αυτών είναι και ο πολύ αξιόλογος ολοκαίνουργιος 1.000άρης turbo ισχύος 115 ίππων. Ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος turbo, άμεσου ψεκασμού και με συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων κινητήρας 1.0 Turbo Ecotec είναι πολύ ήσυχος στην λειτουργία του και με ανεπαίσθητους κραδασμούς. Θετικό είναι το τράβηγμα και η ελαστικότητα που παρουσιάζει από τις πολύ χαμηλές στροφές, ενώ ανεβάζει με ευκολία ρυθμούς και επιταχύνει άνετα το μικρό Opel τόσο από στάση όσο και εν κινήσει.

Στο εσωτερικό, το μεγαλύτερο μέρος στο πάνω μέρος του ταμπλό καλύπτεται για πρώτη φορά -σε Corsa- από μαλακό ευχάριστο στην υφή πλαστικό. Αρκετά καλοί είναι επίσης οι διαθέσιμοι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (285 λτ.). Κατά την κίνησή του, οι διάφορες ανωμαλίες των δρόμων αμβλύνονται με πολύ αποτελεσματικό τρόπο από την ανάρτηση, ενώ πολύ καλή είναι η ποιότητα κύλισης. Παράλληλα, είναι σε θέση να κινηθεί σε σβέλτους ρυθμούς χωρίς να παρουσιάζει ανεπιθύμητες αντιδράσεις τόσο στις ευθείες όσο και σε μια διαδρομή με στροφές. Η αμεσότητα του τιμονιού είναι καλή, ωστόσο του λείπει βάρος και αίσθηση, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό με το που θα στρίψει ο οδηγός το αυτοκίνητο.

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 6 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, ηλ. καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα θυρών και a/c.

Τιμές: από 15.200 ευρώ, Τεκμήριο: 4.000 ευρώ, Tέλη κυκλοφορίας: 111,72 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Έκδοση 1.0T 115 PS
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 115/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 170/1.800
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,3
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)    195
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 4,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 114
Get it on Google Play Download on the App Store