Μικρά αυτοκίνητα ντίζελ και βενζίνης με χαμηλή κατανάλωση

Η κατανάλωση καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τελικής επιλογής, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στα ντίζελ μοντέλα (περίπου 65% των πωλήσεων). Τα τελευταία είναι αισθητά πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα βενζίνης, ενώ σε συνδυασμό με την χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου αυξάνεται το όφελος, όταν βέβαια ο οδηγός κάνει αρκετά χιλιόμετρα σε ετήσια βάση.

Από την άλλη πλευρά τα βενζινοκίνητα είναι πιο φτηνά στην αγορά τους περίπου κατά μέσο όρο γύρω στις 2.000 ευρώ (στην κατηγορία των μικρών), ενώ οι κινητήρες τους διαθέτουν πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία από τους μικρούς ντίζελ. Επιπλέον τα μικρά turbo μηχανικά σύνολα δεν έχουν να ζηλέψουν την ροπή των ντίζελ.

Στην συγκεκριμένη λοιπόν παρουσίαση συγκεντρώσαμε όλα τα μικρά αυτοκίνητα που πωλούνται στην χώρα μας με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ (δεν περιλαμβάνονται υβριδικά, υγραεριοκίνητα, φυσικού αερίου και ηλεκτρικά) και επιλέξαμε τις εκδόσεις κινητήρων που καίνε λιγότερο καύσιμο στην πόλη. Εδώ να σημειώσουμε ότι όλες οι καταναλώσεις που αναγράφονται είναι οι εργοστασιακές, ωστόσο σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στην πόλη υπολογίστε ότι η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη κατά περίπου 2 λτ./100 χλμ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store