Volkswagen Golf 1.2 TSI 105 PS

Η 7η γενιά του VW Golf έρχεται και αυτή να επωφεληθεί από την παρουσία της νέας πλατφόρμας MQB, ώστε να ελαττώσει το βάρος της σε σχέση με το παρελθόν και να μειώσει κατανάλωση και ρύπους, χωρίς να χάνει σε επιδόσεις. Το best-seller Γερμανικό μοντέλο διαθέτει επίσης τη νεότερη γενιά των TSI βενζινοκινητήρων του Ομίλου VW, μεταξύ των οποίων και ο 1.2 TSI των 105 ίππων (διατίθεται και με 85 ίππους από 14.990 ευρώ). Το μοτέρ των 105 ίππων προσφέρει πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά, είναι ελαστικό και παράλληλα, άκρως πολιτισμένο στη λειτουργία του. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει γρήγορα το Golf από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ.), ενώ συμβάλει και στην επίτευξη γρήγορων προσπερασμάτων στο ταξίδι. Οδηγικά, το Golf με το νέο πάτωμα έχει αποκτήσει μια πιο “αεράτη” παρουσία σε σχέση με το παρελθόν, όντας πιο γρήγορο, ευέλικτο και κατευθυντικό, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία ασφάλεια και διαθέτοντας υψηλά περιθώρια πρόσφυσης σε πιο απαιτητικές διαδρομές.

Σχεδιαστικά, το Golf 7ης γενιάς κατά τα συνήθη πρότυπα της VW δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τους προκατόχους του, κάτι που σίγουρα δεν μπορείς να του προσάψεις ως θετικό. Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η VW επιλέγει για μια ακόμη φορά “σοβαρές” γραμμές, προβάλλοντας την τεχνολογική υπεροχή του αυτοκινήτου μέσω στοιχείων εξοπλισμού όπως η μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Ποιοτικά, το Golf παραδίδει πάντως μαθήματα σωστής κατασκευής στη μικρομεσαία κατηγορία, με ιδιαίτερα προσεγμένο φινίρισμα και συναρμογή των ως επί το πλείστον μαλακών στην αφή υλικών του. Πολύ καλοί με την σειρά τους είναι οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (380 λίτρα).

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.197 κ.εκ., Ισχύς: 105/5.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 175/1.550 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,3 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 114 γρ./χλμ. 

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 7 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, μηχανικός κλιματισμός και ράδιο CD.

Τιμή από: 15.990 ευρώ (με απόσυρση)

Τέλη κυκλοφορίας: 102,6 ευρώ

Τεκμήριο: 4.000 ευρώ 

Get it on Google Play Download on the App Store