Audi A3 1.2 TFSI 110 PS




Το Audi A3 ακολουθεί το δρόμο της πολυτέλειας που επιτάσσει η premium μικρομεσαία κατηγορία, προσφέροντας στον ιδιοκτήτη του κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ιδιαίτερα προσεγμένη ηχομόνωση, αλλά και υψηλή ποιότητα κύλισης και ασφάλεια κατά το ταξίδι. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, το μικρομεσαίο μοντέλο της Audi διαθέτει ένα από τα πλέον ποιοτικά εσωτερικά σε μοντέλο της κατηγορίας, με αφρώδες πλαστικό να καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του ταμπλό, αλλά και συναρμογή και φινίρισμα που είναι άκρως προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Σχεδιαστικά, παρότι το εξωτερικό τμήμα του αυτοκίνητου δεν ενθουσιάζει, στο εσωτερικό η σχεδίαση τονίζει τα premium χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, με ξεχωριστές παρουσίες όπως η αναδυόμενη οθόνη πληροφοριών στο πάνω τμήμα του ταμπλό. Επιπλέον, οι χώροι του είναι αρκετά ικανοποιητικοί τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (365 λτ. το 3θυρο και 380 λτ. το Sportback).

Αυτό πάντως που πραγματικά εντυπωσιάζει στο νέο Audi A3, είναι ο τρόπος που το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο. Με σύμμαχό τους τη νέα πλατφόρμα MQB, οι μηχανικοί της Audi φαίνεται ότι βρήκαν τον ιδανικό τρόπο να συνδυάσουν την υψηλή άνεση και ποιότητα κύλισης με την κορυφαία οδική συμπεριφορά, αφήνοντας στην άκρη τις φωνές διαμαρτυρίας για την παρουσία ημιάκαμπτου πίσω άξονα στην ανάρτηση (στις εκδόσεις άνω των 105 ίππων υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι). Ο κινητήρας 1.2 TFSI με 110 ίππους από την πλευρά του κινεί με άνεση το αμάξωμα των 1.225 κιλών, προσδίδοντας γρήγορες επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Παράλληλα, με την βοήθεια και του συστήματος start-stop, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται περισσότερο από ποτέ (4,9 λτ./100 χλμ.) και οι εκπομπές CO2 είναι μόνο 114 γρ./χλμ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.197 κ.εκ., Ισχύς: 110/4.600 ps/σ.α.λ., Ροπή: 175/1.400 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,1 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 114 γρ./χλμ. 

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 7 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, μηχανικός κλιματισμός, ράδιο CD και ζάντες αλουμινίου.

Τιμή από: 20.440 ευρώ (με απόσυρση), Τέλη κυκλοφορίας: 102,6 ευρώ, Τεκμήριο: 4.000 ευρώ




Get it on Google Play Download on the App Store