Lexus CT 200h




Η Lexus, το 2011 έκανε την είσοδό της στα μικρομεσαία χάτσμπακ με το CT 200h, το οποίο αποτελεί το πρώτο premium υβριδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του αλλά και το πρώτο προσθιοκίνητο μοντέλο της φίρμας. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τον σπορτίφ χαρακτήρα με την πολυτέλεια και την οικονομία, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον και με τη δυναμική του εικόνα εξωτερικά και στο εσωτερικό. Το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από πολύ καλής ποιότητας υλικά, ενώ είναι σε θέση να μετακινήσει με άνεση 4 ενήλικα άτομα με τις αποσκευές τους (375 λίτρα).

Κατά την οδήγηση, οι σφιχτές σε ρύθμιση αναρτήσεις του Lexus CT 200h κάνουν αισθητές στους επιβάτες τις ανωμαλίες των δρόμων, ωστόσο από την άλλη πλευρά οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές είναι μικρές και η οδική του συμπεριφορά είναι ασφαλής. Ειδικά με την επιλογή Sport του Drive Mode γίνεται και πιο ενδιαφέρον οδηγικά αφού το τιμόνι «σφίγγει» και ο κινητήρας έχει αμεσότερη απόκριση. Το υβριδικό σύνολο από την πλευρά του κινεί με άνεση και χαμηλή κατανάλωση το μικρομεσαίο Lexus, όμως αρνητικό του στοιχείο αποτελεί το βουητό που παράγει κατά την πλήρη επιτάχυνση, αλλά και η απουσία προεπιλεγμένων σχέσεων μετάδοσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.798 κ.εκ., Ισχύς βενζινοκινητήρα: 99/5.200 ps/σ.α.λ., Συνδυαστική ισχύς: 136/-ps/σ.α.λ., Ροπή βενζινοκινητήρα: 142/2.800 Nm/σ.α.λ., Ροπή ηλεκτροκινητήρα: 207/-Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,3 δλ., Τελική ταχύτητα: 180 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 3,8 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 87 γρ./χλμ., Χώρος αποσκευών: 375 λτ.

Εξοπλισμός: ESP, 8 a/b, 4ηλ. παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός,ζάντες αλουμινίου,cruisecontrol, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, εμπρός φώτα ομίχλης και ράδιο CD.

Τιμή: 28.500 ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

Τεκμήριο: 7.600 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store