Opel ADAM 1.2 JΑΜ

Η Opel εισέρχεται στην κατηγορία των μίνι 3θυρων αυτοκινήτων με το ADAM, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα στιλάτο και trendy αυτοκίνητο πόλης με δυναμικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, που του χαρίζουν έντονη προσωπικότητα. Μάλιστα, οι δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει είναι σχεδόν αμέτρητες, με αποτέλεσμα να μπορεί ο αγοραστής του να το διαμορφώσει χρωματικά όπως ακριβώς του αρέσει. Μεταξύ των στοιχείων που ξεχωρίζουν είναι και το νέο σύστημα πολυμέσων «IntelliLink», το οποίο προβάλλει το περιεχόμενο του smartphone σε μία έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών. Η συνδεσιμότητα παρέχεται μέσω USB ή Bluetooth για συσκευές μαζικής αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων MP3 players, iPod, iPad, κ.λπ. 

Στο δρόμο, προσφέρει πολύ καλή σταθερότητα μέσω του στιβαρού πλαισίου, του μεταξονίου των 2.311 χλστ. και των φαρδιών μετατροχίων, σε συνδυασμό σπορ ρυθμισμένη ανάρτηση και ζάντες αλουμινίου από 15 έως 18 ιντσών. Την ευελιξία του ADAM ενισχύει η ρύθμιση «CITY» στο σύστημα διεύθυνσης, που το κάνει πολύ ελαφρύ. Τέλος, ο αρχικός κινητήρας των 1.2 λίτρων με τους 70 ίππους κρίνεται επαρκής για τον αστικό -κατά βάση- χαρακτήρα του αυτοκινήτου, χωρίς να ξεχωρίζει σε κάποιο σημείο έναντι του ανταγωνισμού.

Εξοπλισμός: 6 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, ηλ. καθρέπτες, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, air condition, ζάντες αλουμινίου, cruise control και ράδιο CD.

Τιμή: 11.900 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ)

Τέλη κυκλοφορίας: 106,2 ευρώ 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.229 κ.εκ., Ισχύς: 70/5.600 ps/σ.α.λ., Ροπή: 115/4.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 5,0 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 118 γρ./χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store