Η MINI παρουσίασε ηλεκτρικό πρωτότυπο

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού MINI Ε και πλέον η βρετανική μάρκα, μέλος του ομίλου BMW, παρουσιάζει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο μας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της για μία αντίστοιχη, μελλοντική έκδοση παραγωγής.


Το πρώτο ηλεκτρικό MINI, το οποίο έφερε το γράμμα E, παρουσιάστηκε πίσω στο 2008 και ήταν αυτό που έστρωσε το δρόμο για την ηλεκτροκίνηση στον όμιλο BMW. Μπορεί να μην ήταν ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής, με εμπορική διάθεση, παράχθηκε όμως σε 600 μονάδες και οδηγήθηκε σε πραγματικές συνθήκες, παρέχοντας σημαντικά στοιχεία στους τεχνικούς της μάρκας, τα οποία βρήκαν εφαρμογή στο BMW i3.

Διαβάστε ακόμη: Νέα πατέντα προδίδει τις προθέσεις της Mazda

Αργότερα, το 2017, ακολούθησε το MINI Cooper S E Countryman ALL4, το οποίο ήταν και το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική, ηλεκτρική πηγή.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην παρουσίαση του πρωτότυπου ηλεκτρικού MINI Electric Concept, το οποίο μας δίνει μια γεύση από το πώς θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2019.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, ο σχεδιασμός του είναι τυπικός για μοντέλο της βρετανικής μάρκας, ακολουθώντας πιστά τα σχεδιαστικά μονοπάτια των μοντέλων παραγωγής. Φυσικά έχει αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, ως οφείλει ένα πρωτότυπο και δει ηλεκτρικό, ενώ η έλλειψη εισαγωγής αέρα στην μάσκα εμπρός αλλά και η απουσία εξατμίσεων πίσω, προδίδουν πως πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο που δεν έχει ανάγκη από… αναπνοή και εξαγωγή.

Βασικά χαρακτηριστικά της σχεδίασής του αποτελούν το κίτρινο χρώμα, τα LEDφώτα εμπρός και ο σχεδιασμός των πίσω φαναριών που παραπέμπουν σε βρετανική σημαία Union Jack, ενώ οι ζάντες 19 ιντσών έχουν εισαγωγές αέρα που δημιουργήθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Σύμφωνα με την MINI το ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι πιστό, εκτός από την εμφάνιση και στην οδική συμπεριφορά του, διατηρώντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά και τις άμεσες αντιδράσεις των συμβατικών μοντέλων με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Επική γκάφα από την Nissan Ινδίας: Έκανε το GT-R… Mercedes

Δυστυχώς η MINI δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τον ηλεκτροκινητήρα του, τις μπαταρίες, την αυτονομία ή τις επιδόσεις και το μόνο που λέει είναι πως θα είναι το ιδανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αστικό περιβάλλον. Μένει λοιπόν να κάνουμε υπομονή μέχρι την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όποτε θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το MINI Electric Concept και θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store