Αγωνιστικών προδιαγραφών το νέο MINI John Cooper Works GP Concept (+video)

Σε μια κίνηση-έκπληξη, η MINI αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία ενός πρωτότυπου MINI, το οποίο έχει εμπνευστεί από το αγωνιστικό MINI που κέρδισε το Ράλι του Μόντε Κάρλο πριν από 50 ακριβώς χρόνια, ενώ έχει πολλά κοινά και με το MINI John Cooper Works GP του 2012, αλλά και το MINI Cooper S JCW JP Kit του 2006.


 

Το νέο πρωτότυπο MINI ξεχωρίζει λοιπόν με το επιθετικό αμάξωμά του, το οποίο διαθέτει έντονα φουσκώματα στα πλαϊνά του, νέους και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, καπό με αεραγωγό αλλά και εισαγωγή στην οροφή, καθώς και μια πολύ μεγάλων διαστάσεων πίσω αεροτομή και κεντρικά τοποθετημένες διπλές εξατμίσεις.

Διαβάστε ακόμα: Η MINI παρουσίασε ηλεκτρικό πρωτότυπο

Παράλληλα σε όλο το αμάξωμα υπάρχουν κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ και οι 19 ιντσών ζάντες έρχονται με κόκκινo και μαύρο πολυάκτινο design. Ξεχωριστά στοιχεία του νέου πρωτότυπου αποτελούν οι αεροδυναμικοί καθρέπτες, αλλά και οι carbon πλαϊνές ποδιές.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί οι άνθρωποι της MINI απαλλάσσουν το αυτοκίνητο από όλο το περιττό βάρος, ενώ υπάρχει και ένα νέο αλουμινένιο rollcage, που προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια. Τα καθίσματα είναι αγωνιστικού τύπου, όπως και οι 5 σημείων ζώνες ασφαλείας. Εντύπωση προκαλεί και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ υπάρχει και head-up display πληροφόρησης.

Διαβάστε ακόμα: Ανακοινώθηκαν τιμές για MINI Countryman One και One D

Ως προς το μέλλον του πρωτότυπου, η MINI δεν αποκαλύπτει εάν θα το περάσει στην παραγωγή ή εάν αυτό θα αποτελέσει το νέο της αγωνιστικό για την πίστα. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία του μας αρέσει πολύ και σίγουρα θα θέλαμε να το δούμε κάποια στιγμή στους δρόμους.


 

Get it on Google Play Download on the App Store