Νέο MINI Clubman Concept με 6 πόρτες και 4,2 μέτρα μήκος


Την εμφάνισή του κάνει σε πρωτότυπη μορφή το νέο MINI Clubman, το οποίο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο φέρει πολλές διαφορές, είναι αισθητά πιο κομψό και πρακτικό, ενώ ουσιαστικά δείχνει πως θα είναι το MINI με 4 πλαϊνές πόρτες συν 2 ακόμα πίσω. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το υπάρχον MINI Clubman διαθέτει δύο πλευρικές πόρτες και μία ακόμα μικρότερη από τη δεξιά πλευρά, καθώς και δύο πίσω.

Το νέο MINI Clubman Concept με μήκος 4.223 χιλιοστά (4.097 χλστ. το MINI Countryman), πλάτος 1.844 χιλιοστά και ύψος 1.450 χιλιοστά είναι μακρύτερο και πλατύτερο κατά 26 εκατοστά και 17 εκατοστά αντίστοιχα από το υπάρχον MINI Clubman. Σχεδιαστικά το εμπρός άκρο του είναι παρόμοιο με εκείνο του νέου MINI Hatchback, από το πλάι ξεχωρίζουν οι δύο ακόμα πόρτες, ενώ πίσω είναι εντελώς νέο με τα οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, διατηρήθηκε η διαιρούμενη σε δύο ισομεγέθη τμήματα πόρτα του χώρου αποσκευών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχεδίαση παρουσιάζει και το εσωτερικό του MINI Clubman Concept, όπου και εδώ κυριαρχούν τα στρογγυλά στοιχεία, οι καμπύλες επιφάνειες και η μίνιμαλ αισθητική. Έμφαση έχει δοθεί στους χώρους, κάτι στο οποίο βοηθάει και η σχεδίαση με τους μικρούς προβόλους, το μακρύ μεταξόνιο, η μακριά επίπεδη οροφή και τα σχεδόν επίπεδα παράθυρα.

Get it on Google Play Download on the App Store