Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο MINI JCW Paceman

Η MINI ανακοίνωσε πλήρη στοιχεία για την κορυφαία έκδοση MINI John Cooper Works Paceman με τα σπορτίφ χαρακτηριστικά και τον 1.6 turbo κινητήρα των 218 ίππων και 300 Nm ροπής (με overboost). Πιο αναλυτικά το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει twin-scroll υπερσυμπιεστή, άμεσο ψεκασμό του καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων VALVETRONIC. To νέο MINI John Cooper Works Paceman επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα (είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το επίσης 6 σχέσεων αυτόματο), η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 226 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 7,4 λτ./100 χλμ. και 172 γρ./χλμ. με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Για την καλύτερη οδική συμπεριφορά και μέγιστη δυνατή πρόσφυση φροντίζει το σύστημα τετρακίνησης ALL4 με ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό, το οποίο μοιράζει ανισόποσα την ισχύ στους άξονες ανάλογα τις οδηγικές συνθήκες και τις συνθήκες πρόσφυσης. Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις φέρει πιο σφιχτή ανάρτηση, ενισχυμένες αντιστρεπτικές δοκούς και χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά αμάξωμα. Επιπλέον μέσω του Sport Button ο κινητήρας αποκτά αμεσότερη απόκριση, πιο σπορτίφ ήχο και το τιμόνι γίνεται πιο βαρύ.   

Τον σπορτίφ χαρακτήρα του MINI John Cooper Works Paceman τονίζουν οι αλλαγές στο αμάξωμά του, όπως είναι οι ζάντες των 18 ιντσών, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα λογότυπα «John Cooper Works», οι λωρίδες στο αμάξωμα (λευκές, μαύρες ή κόκκινες) κ.α. Επίσης στο εσωτερικό τόνους δυναμισμού προσθέτουν οι κόκκινες επενδύσεις και τα 4 ανεξάρτητα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενώ ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης σε κάθε επίπεδο. 

Get it on Google Play Download on the App Store