Δοκιμή Mitsubishi Space Star 1.2 80 PS facelift

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα του Space Star στην Ευρώπη, η Mitsubishi το ανανέωσε σημαντικά και σε πολλούς επιμέρους τομείς, όπως είναι στο αμάξωμα, εσωτερικό, στις αναρτήσεις, σε άνεση κ.λπ. Συνολικά είναι αισθητά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο (διαβάστε εδώ τη δοκιμή) και ειδικά σε σχεδιασμό και οδική συμπεριφορά.

Το Space Star διατίθεται στη χώρα μας μόνο με τον 1.2 λτ. κινητήρα και σε μία έκδοση, την πιο πλούσια έκδοση Intense. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, αφού περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, προβολείς Bi-Xenon, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ζάντες αλουμινίου, κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ράδιο CD, cruise control κ.λπ. Όμως οι τιμές είναι υψηλές για ένα αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά στη μίνι κατηγορία, αφού πωλείται από 12.990 ευρώ. Επίσης υπάρχει και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο CVT στην τιμή των 14.350 ευρώ.

Πιο μοντέρνο και ελκυστικό εξωτερικά

Το ανανεωμένο Space Star άλλαξε πλήρως σχεδιαστικά στο εμπρός τμήμα του αμαξώματός του, ενώ αλλαγές έγιναν και στο πίσω. Στο εμπρός άκρο υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες Bi-Xenon HiD και ενσωματωμένα LED, νέα μάσκα, προφυλακτήρας και καπό. Στο πίσω μέρος συναντώνται νέου σχεδιασμού προφυλακτήρας, LED φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένη αεροτομή οροφής. Παράλληλα διατήρησε τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό του συντελεστή (Cd: 0,27), ενώ μεγάλωσε σε μήκος κατά 8,5 εκατοστά λόγω των νέων προφυλακτήρων (μήκος 3.795 χλστ.).

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Αρκετά εκσυγχρονισμένο είναι και το εσωτερικό του ανανεωμένου Space Star. Την εικόνα του αναβαθμίζουν οι νέες δίχρωμες υφασμάτινες επενδύσεις, το νέο τιμόνι (από το ASX) με δερμάτινη επένδυση και διακοσμητικό λάκας πιάνου, ο ανασχεδιασμένος και πιο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων και οι επενδύσεις λάκας πιάνου στην κονσόλα και στις εμπρός πόρτες. Τα πλαστικά παραμένουν σκληρά και λεπτά, ενώ εμφανίζουν καλή συναρμογή. Ωστόσο με δεδομένη την σχετικά υψηλή τιμή του αυτοκινήτου θα περίμενε κανείς πιο ποιοτικά υλικά. Από πλευράς χώρων, τέσσερα άτομα θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 175 λτ. συν άλλα 60 λίτρα κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ.

Βελτιωμένο και στο δρόμο

Το ανανεωμένο Space Star βελτιώθηκε και σε οδική συμπεριφορά. Οι αλλαγές που έχουν γίνει αφορούν την τοποθέτηση νέων ελατηρίων και αμορτισέρ και τη νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση. Κινούμενο στις ευθείες παρουσιάζει λιγότερες αναπηδήσεις ειδικά από τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα, ωστόσο σε πιο σβέλτους ρυθμούς υπάρχουν τάσεις πλεύσης και δίνει την αίσθηση ότι ελαφραίνει. Στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι υπαρκτές αλλά μειωμένες, ενώ το τιμόνι έχει γίνει πιο άμεσο αλλά η αίσθηση που προσφέρει είναι τεχνητή και μέτρια. Στα συν η πολύ καλή άνεση της ανάρτησης, που θα εκτιμηθεί στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους και η ευκολία στους χειρισμούς.

Αποδοτικός και οικονομικός κινητήρας

Ο 1.200άρης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης ισχύος 80 ίππων και 106 Nm ροπής είναι κατάλληλος για το μικρό και ελαφρύ αμάξωμα των 845 κιλών, αφού συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις και οικονομία. Το μηχανικό αυτό σύνολο είναι ελαστικό και παρουσιάζει άμεση απόκριση και θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και είναι πρόθυμο στο πάτημα του δεξιού πεντάλ. Η τραχύτητα και οι κραδασμοί που περνούν στο εσωτερικό είναι περιορισμένοι και ο θόρυβος λογικός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Τέλος, η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται γύρω στα 6,0 λτ./100 χλμ.

(+) Κατανάλωση, ευελιξία, ευκολία στην οδήγηση, αποδοτικός κινητήρας

(-) Μικρός χώρος αποσκευών, τιμή, οδηγική αίσθηση, τάσεις πλεύσης σε γρήγορες ταχύτητες, πλαστικά (για την τιμή του αυτοκινήτου)

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.193
Κύλινδροι/βαλβίδες
3/12
Ταχύτητες
5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
80/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
106.4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
11,7
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
180
Αστική (λτ./100 χλμ.)
5,1
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
3,9
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
4,3
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
100
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
90
Εμπρός ανάρτηση
Γόνατα ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Ημιάκαμπτος άξονας
Εμπρός φρένα
Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
3.795
Πλάτος (χλστ.)
1.665
Ύψος (χλστ.)
1.505
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.450
Βάρος (κιλά)
845
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
175
Αστέρια
(4)
Ασφάλεια ενηλίκου
90%
Ασφάλεια παιδιού
72%
Ασφάλεια πεζού
73%
Επικουρικά συστήματα
55%
ESP
 
Αερόσακοι
6
Ηλεκτρικά παράθυρα
4
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
12.990
Get it on Google Play Download on the App Store