Νέο μικρομεσαίο SUV Mitsubishi eX Concept με 190 ίππους

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο μοντέλο eXConcept, το οποίο αποτελεί τον προάγγελο ενός μελλοντικού κόμπακτ SUV τροφοδοτούμενου με ηλεκτρικό σύστημα. Το μήκους 4.240 χλστ., πλάτους 1.780 χλστ. και ύψους 1.575 χλστ. αμάξωμά του ξεχωρίζει για τις πολύ δυναμικές του γραμμές, τις οποίες δεν αποκλείεται να υιοθετήσει το μελλοντικό ASX.

Ιδιαίτερα σύγχρονο είναι και το εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί η υψηλή τεχνολογία. Οι περισσότερες πληροφορίες του οχήματος εμφανίζονται στο παρμπρίζ έτσι ώστε να μην αποσπάται το βλέμμα του οδηγού. Το είδος των πληροφοριών που μπορούν να εμφανιστούν περιλαμβάνουν τις ενδείξεις του GPS, το σύστημα προειδοποίησης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, την προειδοποίηση ακούσιων αλλαγών λωρίδων και τις σημάνσεις των οδικών πινακίδων. Παράλληλα, στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται η οθόνη του Intelligent Display, όπου εμφανίζεται πληθώρα πληροφοριών. Ακόμα, οι εξωτερικοί καθρέπτες και ο εσωτερικός έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Την κίνηση του Mitsubishi eX Concept αναλαμβάνει ένα επόμενης γενιάς ηλεκτρικό σύστημα με σύστημα TwinMotor 4WD, το οποίο αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 95 ίππων έκαστο (190 ίππων συνδυαστικά). Τέλος, οι μπαταρίες ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 45 kWh είναι τοποθετημένες στο δάπεδο του αυτοκινήτου και επιτρέπουν αυτονομία 400 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store